’İmralı yandaşları’

MELİH Gökçek, nedendir seçim propagandasına erken başladı.

Endişesi var mıdır, henüz bilinmez.

Tayyip Bey, adaylığı konusunda bir sürpriz yapabilir mi?

Bunlar siyasi kulislerde konuşuluyor.

Adayların açıklanmasına daha vakit var.

Ancak Gökçek’in paniklediği ortada.

SES TV’den sonraki ’ikinci kanalı’ sayılan TGRT’daki programda sık sık ekranlara geliyor Gökçek.

TV sunucuları, Gökçek’in ’anlatımlarına’ pek müdahale edemiyor, soru soracaklarına kendisini dinlemeyi tercih ediyorlar.

Gökçek, Karayalçın’a "Kandil’in yandaşlığını yapan siyasi parti ile nasıl işbirliğine girersin?" diye soruyor.

Karayalçın’ın, geçen seçimlerde DEHAP’la işbirliği ve Büyükşehir’de kadrolaşma yaptığını söylemek istiyor.

Gökçek, çift taraflı bindirme yapıyor:

Karayalçın’a "Ankara’yı, İmralı yandaşlarına terketmeyiz", Baykal’a da "Karadeniz’de, Ege’de, Akdeniz’de, Marmara’da hesap vereceksin" diye bindiriyor.

Daha da ileri gidiyor:

"Karayalçın’ın yaşı 65, Baykal’ın yaşı 71... Onlar için yerel yönetim seçimleri varlık ve yokluk seçimidir. Seçimlerden sonra her ikisinin de genel başkanlığı tartışılacaktır."

Sürekli 2004 seçim kampanyasında Karayalçın ve Baykal’ın karşılıklı suçlamalarını gündeme getiriyor, onları açmaza düşürmek istiyor.

Gökçek henüz resmi aday değil; Karayalçın’ın adaylığı da henüz açıklanmadı.

CHP’nin yerini DSP’nin alacağını iddia ettiğine göre Gökçek’in işi demek bu kadar kolay!

Bazı ifadeleri, Ankara’yı yöneten bir Belediye Başkanına yakışmıyor.

Genel kaanat şu..."Gökçek, Tayyip Erdoğan’a kendisini ispat ederek ’Sayın Genel Başkanım ben CHP’yi Ankara’da parçalarım, yok ederim." diyecek.

Artık Gökçek’i dinlemek istemiyorum ve televizyonu kapatıyorum.

Masallar dinlemek istemiyorum.

’CHP uzmanı’ Gökçek’e 4. dönem belediye başkan adaylığı hayırlı olsun!

Melih AŞKIN

Bizimkiler aile değil miydi

MELİH Gökçek
aldığı kararla, tadilatdan sonra ’Gençlik Parkı’nda içki yasağı uygulayacağını açıklamış..

Atatürk’ün mirası olan parkı uzun süre ’ardiye’ gibi içindeki esnafı da mağdur ederek beklettiler. Seçim yaklaşırken şirin görünmek adına yeniden harekete geçip ve kimliğini yok ederek yeniden betonu çok hale getiriyorlar. Göksu Park, Mavigöl, Altınpark benzeri ruhsuz ve sevimsiz yerlere benzetecekler, cánım tarihi miras parkı... İçki yasağıyla da üstüne tüy dikilecek.

"Ailelerin gideceği hale getireceklermiş!"

Bizlerin çocukluğu ailelerimizle orda geçti. Bizimkiler, aile değil miydi?Annelerimiz babalarımız birer ’Tekel birası’ içerken ortaya semaverle çay söylemek ihmal edilmezdi. Güle oynaya, ellerimizde balonlar büyük havuzun kenarında dinlenirdik. Gençlik Parkı’na gitmek şenlikti.

Hizmet veriyoruz derken, "germek", olmazsa olmazları..

Eskiyi olduğu gibi muhafaza etmek, aslına sadık kalarak bakımını ihmal etmemek yerine, ifadesiz, kimliksiz, anılarla yaşamaya müsaade etmeyen, hep birbirine benzeyen ve yaparken aslında bozan bir yaklaşımla, nereye varılır? Yapıcı, tarihe ve amacına saygılı en önemlisi Atatürk’ün mirasına saygılı davranmak ve bu çerçevede muhalif ama yapıcı eleştirilere kulak tıkamamak daha hayırlı olmaz mı?

Ama bekle ki göresin...

Metin ALTAY

Trafik ve yol ’curcuna’ları

Metro çalışması yol kapattırdı

METRO yapımı sebebiyle yaklaşık 3-4 yıldır Batıkent Kardelen’e giden ana yol kullanıma kapalı. Bu yolun kapalı olması sebebiyle o çevrede oturanlar olarak mağdur durumdayız. Senelerdir ara sokakları kulanarak perişan olmuş durumdayız. Üstelik geçtiğimiz aylarda bu yolun bir kısmı daha anlamsızca kapatıldı. Bu kadar süredir yapılamayan 500 metrelik bir tünel için bizler neden cezalandırılıyoruz?

İbrahim Ş. KARAKAŞ

Aydınlatma ışıkları çalışmıyor

ESKİŞEHİR yolu Yaşamkent-ODTÜ Kavşağı arasında her gece yolculuk yapıyorum. Bu yolda daha geçen sene yapılan yol aydınlatma ışıklarının çok büyük bir kısmı yanmıyor. Trafik karanlıkta seyrediyor. Defalarca kaza tehlikesi ve gerçekleşmiş kaza gördüm. Böyle trafiğin yoğun olduğu bir yolda bu aksaklığın olmaması gerekir.

H.AYDIN

Birçok kaşakta trafik lambası yok

SİTELER’deki Taşdelen Caddesi’ni görmenizi, özelliklede Doğantepe’ye doğru çıkmanızı tavsiye ederim" diyor bir okurumuz ve devam ediyor: "Kavşaklar tam bir curcuna... Birçok kavşakta trafik lambası yok. Araçlar, kavşaklarda birbirine giriyor. Trafik lambalarına hiçkimse uymuyor. Kırmızı da geçen geçene... Bu caddeye yakın, Siteler Polis Karakolu yakınındaki trafik lambası önünde devamlı bir dolmuş, durakmış gibi bekliyor, bu yüzdende trafik lambasını bile göremiyorsunuz. Bu caddede bir trafik polisi bulunsa, herkese ceza yazar herhalde. Burası nasıl Başkent, anlamak mümkün değil."
Yazarın Tüm Yazıları