İmplantta dair merak ettikleriniz

Güncelleme Tarihi:

İmplantta dair merak ettikleriniz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2017 15:00

Ağız ve diş sağlığı konusunda son yılların en başta gelen tedavi biçimi implant, beraberinde bazı soruları da gündeme getiriyor. İmplantla ilgili merak ettiğiniz soruları Sanita Diş Hastanesi kurucusu Dr. Hasan Aydilek cevaplıyor…

Haberin Devamı

Son yıllarda diş tedavilerinde impant çok ön plana çıktı? İmplantı bu kadar önemli bir tedavi yapan nedir?

İmplanttan önce diş eksikliklerini giderme yöntemleri sıkıntılı tedavilerdi. Eğer hastamızın bir dişi eksik ise o eksikliği önündeki ve arkasındaki dişleri kesip köprü yaparak çözebiliyorduk. Ancak implant tedavisi ile birlikte sadece bir tane vida ile boşluğun önündeki ve arkasındaki dişleri hiç dokunmadan, onlara hiç zarar vermeden çok estetik ve kullanışlı bir diş yapabiliyoruz. Toplumun yüzde sekseninde en az bir diş eksiği bulunduğunu düşünürsek bu yeni teknolojinin ilgi çekmesinin son derece doğal olduğunu anlarız. Basit bir vida gibi görünen implantlar aslında birçok insanın hayatında çok önemli değişikliklere sebep olmaktadır. Yıllardır çaya batırıp yumuşatarak yiyebildiği bir simidi, implant tedavisi ile sabit protezlerini kavuştuktan sonra rahatlıkla çiğneyerek yiyebilmektedir. Bu basit ayrıntı bile implant tedavisinin bu şekilde yaşamak zorunda kalan kişilerin hayatında ne büyük değişikliklere sebep olduğunu anlatmaktadır. 

Haberin Devamı

5 dakikada implant

Birçok kişinin diş hekimi korkusu implantta da kendini gösteriyor.

Maalesef diş hekimi korkusu bizlerin çok karşılaştığı bir durum. Genel olarak bu kişilerde aşırı bir dişçi koltuğu fobisi vardır. Hele ki implant tedavisinin diş ve dişetlerinin de ötesinde çene kemiği içerisine uygulanan bir vida olduğunu düşünmek bu sorunu içinden çıkılmaz bir duruma dönüştürür.  Aslında hiç de ağrılı bir tedavi değildir. Ama bu duruma gelmiş bir hastaya ne kadar bunun aksini de söyleseniz zaten ikna olmayacaktır. Bu gibi durumlarda korkan hastalarımıza genel anestezi altında diş tedavileri uygulamaktayız. Günümüzde kullandığımız cerrahi ekipmanlar, lazer destekli cerrahi uygulamaları, ameliyat öncesi yapılan 3 boyutlu tomografi analizleri ve anestezi teknikleri, implant tedavisinin son derece kısa bir zamanda tamamen ağrısız ve sızısız yapılmasını sağlamaktadır. Günümüz teknolojisinde 1 implantın yapımı 3-5 dakika sürmektedir. 

İmplantta dair merak ettikleriniz

Haberin Devamı

Doğru fiyat için iyi araştırma

Bu tedaviyle ilgili farklı fiyatlar var. Bu fiyat farkı niye oluşuyor? Doğru fiyata iyi bir tedavi almak için ne yapmalıyız?

Artık günümüzde implant tedavisini hemen her klinikte uygulanabilir bir işleme dönüştü. İmplantı fabrikadan alınıp klinikte satılan bir ürün bakış açısıyla değerlendirilmesi çok yanlıştır. İmplantın yapıldığı klinik ile olan ilişki sadece ameliyat gününden ibaret değildir. O implant çene kemiğinde varlığını sürdürdüğü müddette kliniğin o implant ile olan sorumluluğu devam etmektedir. İmplantı uygulayan hekimin ve kliniğin yenilikler karşısında bu teknolojiye ayak uydurabilmesi içinde bir yatırım maliyeti vardır. Aslında implant ücreti için ödenen paranın içinde uygulayan hekimin lazer destekli cerrahi eğitimi için veya ileri cerrahi eğitimi için harcamış olduğu masraflarda vardır. Dolayısıyla kendini 10-20 seneden fazla bu sektör içinde var olmaya adamış ve çıkan tüm yenilikleri takip edip hastalarına uygulayarak onların tedavilerini daha konforlu hale getirme çabasındaki bir klinikle bu tedaviyi daha basite alan yerlerin fiyatı farklı olacaktır. Ancak yine bir fiyat araştırması yaparak bu tedaviyi yaptırmak istiyorsak ortalama fiyatların çok altında kalan yerlerden uzak durmakta fayda vardır. 

Haberin Devamı

İmplant yapacak kişiler neye dikkat etmesi gerekir? Yani bir hasta bu tedaviyiyaptırmadan önce hangi soruları sormalı ve cevap aramalı. 

İmplant yaptırmayı düşünen hastalarımızın sistemik bir rahatsızlığı var ise öncesinde bu  rahatsızlıkla ilgili doktoru ile görüşmeli. Mesela kalp ameliyatı geçirmiş bir hastamız implant tedavisi düşünüyorsa tedavi öncesi kendi kardiyoloğu ile görüşüp kullandığı kan sulandırıcı ilaçları kesmesi gerekir. Hamilelik durumu varsa jinekoloğu ile görüşüp implant yaptırıp yaptıramayacağını öğrenmesi gerekir. Kemoterapi veya radyoterapi almış olan hastaların bu tedaviyi takip eden doktorları ile konuşması gerekmektedir. 

Haberin Devamı

Yurt dışından birçok kişi Türkiye’de implant yaptırmak istiyor. Özellikle de yurt dışından gelen hastalara önerileriniz nelerdir?

İmplant tedavisinin genel olarak iki aşamalı bir tedavi olduğu unutulmamalıdır. Yurtdışından gelen hastalarımız kısıtlı zaman aralıkları ile Türkiye' ye geliyorlar. Hastalarımız bu süreçlerde sıkıntı yaşamamaları tedavi olunacak klinik ile gelmeden önce irtibata geçilmesi gerekmektedir. Kısa zamanın verimli kullanılması adına öncesinde randevu ve kısmi tedavi planlaması yapılması çok önemli bir ayrıntıdır. Kullandığı ilaçları olan hastaların gelmedenönce bu ilaç bilgilerini implant tedavisini yapacak doktor ile gelmeden önce paylaşmalıdırlar

BAKMADAN GEÇME!