"İmparator değil, ön cephedeki savaşçıyım"

Güncelleme Tarihi:

İmparator değil, ön cephedeki savaşçıyım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 12:18

Üst üste elde ettiği şampiyonlukların ardından Galatasaray taraftarının Fatih Terim ve Ekrem Memnun'un yanı sıra "İmparator" lakabını taktığı tekerlekli sandalye basketbol takımı başantrenörü Sedat İncesu, "Ben imparator değil, ön cephede savaşan askerim" dedi.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takımın başında Türkiye Tekerlekli Sandalye Süper Lig'de üst üste 8, kıtalararası şampiyonların katılabildiği Kitakyushu Kupası ile Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda da 4 kez şampiyonluğa ulaşan Sedat İncesu, açıklamalarda bulundu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig'in 16. haftasında Bornova Barışgücü'nü 62-28 yenerek sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan ettiği karşılaşmada taraftarların "İmparator Sedat hoca" diye tezahürat yaptıklarının hatırlatılması üzerine deneyimli başantrenör, şunları kaydetti:

"Galatasaray taraftarının 'İmparator' diye tezahürat yapması çok güzel hissettiriyor ama imparator lakabı sadece Fatih hoca için söylenmiştir. Benim için de imparator Fatih Terim'dir. Ekrem hoca ve bana da bu şekilde tezahürat yapması duygulandırıyor. Ama ben bu durum nedeniyle utanıyorum. Söylediklerinde utandığım için hemen kessinler istiyorum ve kalkıp selam veriyorum. Her zaman söylediğim gibi ben imparator değil, ön cephede savaşan askerim. Çünkü bizim işimiz çok zor. İnsanların önyargılarıyla savaşıyoruz. Bana 'imparator' demeleri onore ediyor ama dengede de bir bozukluğa neden olmuyor."

Haberin Devamı

"Türkiye'de bir misyon yüklendik"

Kuruldukları günden itibaren Türkiye'de çok ciddi bir misyon yüklendiklerini anlatan İncesu, şu ifadeleri kullandı:

"Kurulduğumuz günden beri bu işe çok ciddi bakıyoruz. Türkiye'de bir misyon yüklendik. Kamuoyunun engelliye ve engelli sporuna bakışını değiştirmek istedik. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Türkiye Ligi'nde kazandığımız başarı Avrupa'ya oradaki başarı da bizi kıtalararası şampiyonasına taşıyor. Tekerlekli sandalye basketbolunda hem Türkiye'yi hem de Avrupa'yı temsil etmek bizim misyonumuz. Bunu da başarıyoruz. Ama her sene daha da zorlaşıyor."

Sedat İncesu, sportif başarılarının yanı sıra engelli basketboluna kattıklarıyla da ayrı bir başarıya imza attıklarını vurgulayarak, "Mütevazı olamayacağımız tek şey, tekerlekli sandalye basketboluna kattığımız değerler. Eski kaptanımız Arda Turan, Madrid'de, Chelsea deplasmanından döndükten sonra ayağının tozuyla kampımızı ziyaret etti. Yani her yerde farkındalık oluşturuyoruz. Toplumun farkındalığı için tüm kulüp olarak çok büyük destek veriyoruz. Ne kadar çok tanınır ve bilinirsek bu işten o kadar çok engelli yararlanıyor. Bu açıdan çok mutluyuz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Çok büyük bir aileyiz"
Sarı-kırmızılı tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncular ile Galatasaray'ın diğer branşlarında forma giyen sporcular arasında çok iyi bir bağ olduğuna değinen deneyimli başantrenör, şöyle konuştu:

"Florya muazzam bir yer. Galatasaray kültürü çok önemli. 500 senelik bir kültüre sahibiz. Başarı sporcuları daha çok birleştirir. Kadın basketbol takımının başarısına bire bir şahit olduk. Ne gibi sıkıntılar çekildiğini biliyoruz. Onlar bizim ne kadar ciddi çalıştığımızı biliyor. Erkek takımımız önemli sakatlıklarla uğraşıyor. Başarının arkasındaki alın terini bildiği için birbirine yaklaşma çok doğal oluyor. Galatasaray'ın büyüsü başarıdan geliyor diyebilirim. Aynı forma için ter döken sporcular, biz antrenörler, yöneticiler ve taraftarlar olarak çok büyük bir aileyiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!