İMO'dan imar uyarısı

Güncelleme Tarihi:

İMOdan imar uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 13:16

İMO'dan imar uyarısı

Haberin Devamı

 

ADANA,(DHA) - İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana'da yıllardır imar sorunlarının çözüme kavuşturulamadığını vurguladı.
Adana'nın imar sorunlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Zekeriya Turanbayburt, İMO Şubesi olarak,  Adana'nın,  kentte yaşayan insanların sosyal, kültürel yaşamlarını geliştiren planlamaya sahip, çevreye duyarlı, çağdaş, güvenli bir kent kimliğine ulaşmasını istediklerini söyledi. Mesleki ve toplumsal sorumluluklarının bir gereği olarak kent sorunlarını dile getirmekteki amaçlarının Adana'daki sorunların çözümü yönünde adımlar atılmasını sağlamak olduğuna işaret eden Turanbayburt,  şunları anlattı:
"Bunu sağlamak için vatandaşlarıyla, kurumlarıyla, yerel yönetimleriyle hepimize görev ve sorumluluk düşmektedir.  Ancak hiç kuşku yok ki bu görev ve sorumluluk birincil olarak bu çalışmaları yapmak üzere göreve talip olan, seçimler sonucu bu sorumluluğu ifa etmek üzere göreve başlayan yerel yönetimlere düşmektedir. Adana'nın yıllara dayalı sorunları olduğunu, plansız büyümeyle çarpık yapılaşan kentimizde bu sorunların çözümünün kolay olmadığını biliyoruz. Özellikle imar sorunları kentimizde başlı başına önemli bir sorundur. İmar plan uygulaması iptallerinin ve plan değişikliklerinin eksilmediği Adana'da,  imar sorunları maalesef çözüme kavuşturulamamıştır. İmara açık arazilerin sayısı ve büyüklüğü kısıtlıdır. Bina üretim sürecindeki bu durum şüphesiz ki pek çok kesim açısından sıkıntı yaratmaktadır. Ancak bu durumun, usulsüzlüklerin yapılması için gerekçe oluşturmayacağı son derece açık ve nettir."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!