İMO şube başkanı: Kentsel dönüşüm projelerinde uzmanların görüşü alınsın

Güncelleme Tarihi:

İMO şube başkanı: Kentsel dönüşüm projelerinde uzmanların görüşü alınsın
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 10:17

İMO şube başkanı: Kentsel dönüşüm projelerinde uzmanların görüşü alınsın

Haberin Devamı

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA)- İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Çağdaş Kaya, Türkiye'nin birçok kentinde kentsel dönüşüm çalışması yapıldığını ancak, projeler için jeofizik, jeoloji ve inşaat mühendisleri gibi uzmanların önerilerinin alınmadığını söyledi.
Türkiye'de 21 milyona yakın yapı bulunduğunu belirten İMO Şube Başkanı Çağdaş Kaya, deprem gibi afetler açısından bu yapıların güvenliğinin tartışmalı olduğunu belirtti. Yapı güvenliğiyle ilgili denetim ve önlem çalışmasının yaşamsal olduğunu vurgulayan Kaya, "Daha büyük acılar yaşanmadan acil olarak bu yapı güvenliğinin sağlanması gerekiyor" dedi. Türkiye'nin sağlıksız yapı durumunu düzeltmek için Türkiye'nin bir çok bölgesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, belediyeler ve özel inşaat firmalarınca kentsel dönüşüm çalışması yapıldığını bildiren Kaya, şöyle konuştu:
"Kentsel dönüşümle ilgili projeler hazırlanırken ilgili meslek odaları ve üniversitelerden kapsamlı bir destek alınmıyor. Başta TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlılığı'nın meslek odaları ve üniversiteleri de içerisine alacak bir çalışma yürütmesi gerekmektedir. Projeler için jeofizik, jeoloji ve inşaat mühendisleri gibi uzmanların önerilerinin alınması gerekir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!