İMO Gaziantep Şube Başkanı: Kentlerimiz depreme hazır değil

Güncelleme Tarihi:

İMO Gaziantep Şube Başkanı: Kentlerimiz depreme hazır değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 13:16

İMO Gaziantep Şube Başkanı: Kentlerimiz depreme hazır değil

Haberin Devamı

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, (DHA)- İNŞAAT Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, 17 Ağustos 1999 depremine ilişkin düzenlediği toplantıda İstanbul başta olmak üzere kentlerin depreme hazır olmadığını söyledi.
İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin yıl dönümüne yönelik yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Gökhan Çeliktürk, 17 Ağustos depreminin 15’ten fazla il ve ilçe merkezinde büyük hasarlar ile can kayıplarına yol açtığını hatırlatarak kentlerin depreme hazır olmadığını savundu. 17 Ağustos depreminin milat olarak kabul edildiğini belirten Çeliktürk, mevcut yapıların durumu, yapı üretim sürecindeki eksiklikler ve afete hazırlık konusu ile ilgili çıkan yetersizliklerin gözler önüne serildiğini kaydetti.
Ülkedeki yapı stokunun büyük ölçüde risk taşıdığını öne süren Çeliktürk, şunları dedi:
"Deprem, diğer doğa olaylarından farklı olarak çok sayıda yerleşim yerlerini etkilemekte ve daha büyük hasarlara neden olmaktadır. Tarihsel süreç içerisinde topraklarımız büyük ölçüde depremlerden etkilenmiştir. Çoğunlukla kırsal alanları etkileyen depremlerin yaşandığı ülkemizde ilk kez 1999 Doğu Marmara depremleri yoğun yerleşim alanlarının bulunduğu metropol alanları önemli ölçüde etkilemiştir. Deprem sonrası ortaya çıkan zararları azaltmak için sadece yara sarma anlayışı ile hareket etmek sorunun ana kaynağını ortadan kaldırmıyor. Sorunu sorun olmaktan çıkaracak olan deprem yaşanmadan önce alınacak önlemlerde saklıdır. Deprem öncesi alınacak önlemler deprem riskinin azaltılacağını ortaya koyuyor.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!