İmkansız değil

OH be, nihayet futbol... Son bir aydır, şike ve teşvik haberleri ile içimiz kararmıştı. Her kafadan başka bir ses çıkıyor.

Haberin Devamı

Yok küme düşürülsünler, yok eksi puan ile başlasınlar. Bir an önce ne olacaksa olsun. Eğer ortada bir suç varsa cezasını kesersin olur biter.
Neyse biz dönelim dün akşama... Kuralar çekildiğinde zaten içimiz kararmıştı. Sen git Benfika’yı çek. Önceki gün arkadaşımız Ozan Ermiş çok güzel bir araştırma yapmış “Ne İngilizler, ne İspanyollar. Avrupa’nın yeni devi artık Portekiz takımları” diye. Gerçekten de öyle ve Trabzonspor çekebileceği en zor takımı çekmişti. Geçen sezon UEFA’da ilk turda Liverpool, bu sezon da Şampiyonlar Ligi ön elemede Benfica. Ama yine de umutluyduk.
Nedense çok stresli başladık. İlk yarıda Benfica baskılı oynadı ama doğru dürüst pozisyon bile vermedik. Hatta maçın ilk yarısındaki en net pozisyonu da bulduk ve golü de Adrian ile yaptık ama sahneye yan hakem çıktı. Deyim yerindeyse “Buz gibi” golümüzü vermedi.

Haberin Devamı

Bu skoru hak etmedik

İkinci yarının başlaması ile birlikte bambaşka bir Trabzonspor izlemeye başladık. Baskı yapıyoruz, pres yapıyoruz ve cesaretle rakibin üstüne gidiyoruz. Bir de orta sahada biraz daha top tutabilsek ve Alanzinho da oyuna dönebilse neler olacak neler... İleride iki yeni transfer Adrian ve Henrique çok isabetli transferler. Zaten Zokora’nın kalitesi ortada. Soğukkanlı, tecrübeli ve futbol zekası çok üst düzeyde. Bir tek Alanzinho sırıtıyordu, Şenol Hoca da gereğini 70’li dakikalara doğru yaptı.
İyi oynadığımız ve gol kovaladığımız bu dakikalarda golü kalemizde görünce moralimiz alt üst oldu. Skorun tur için yeterli olmadığını bilen Benfica son 15 dakikada daha çok üstümüze geldi, direnmeye çalıştık ancak olmadı. Bitime iki dakika kala yediğimiz o gol hevesimizi kursağımızda bıraktı. Artık rövanş maçında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda iş bordo mavili taraftarlara kaldı. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Kötü oynamadık, hatta bu skoru da hiç hak etmedik. İşimiz tabii ki zor ama imkansız değil. 3 Ağustos’ta herkes Olimpiyat’a.

BEĞENDiM

Trabzon’un yeni transferleri Zokora, Adrian ve Henrique’yi.

BEĞENMEDiM

Defansımızın zaman zaman çok panik yapmasını.

DİKKAT

Haberin Devamı

Rövanşta Benfica’dan yiyeceğimiz 1 gol her şeyin sonu olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları