"İmkan varsa ‘evet’ diyen MHP’liler ortaya çıkarılmalı"

Güncelleme Tarihi:

İmkan varsa ‘evet’ diyen MHP’liler ortaya çıkarılmalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 21:44

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oy kaybı eleştirilerine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında özetle şunları kaydetti:

‘YÜZDE 80’İ HAYIR DEMİŞ’

“16 Nisan akşamı, bir kısım köksüz gazeteci ve uzman yorum cu kılıklı provokatör MHP’yi hedef almaya başlamışlardır. Tabanımızın yüzde 80’i hayır demiş. Açık çağrımdır; YSK acilen bir çalışma yapmalıdır. İmkân varsa tüm sandıklarda tercihi evet olan MHP’li seçmenlerin sayısı ortaya çıkarılmalıdır. Oy mu kaybettik, oy mu kazandık; belli olmalıdır.

 Kasım 2015 seçimine göre AKP - MHP toplamda yüzde 10,5 oy kaybetmiş. Dillerdeki bayağı ve çarpık hikâye budur. FETÖ’yü hesaba katan yoktur. Aktif halde bulunan kripto damarı gören yoktur. Pensilvanyalı hainle kimin hatıra fotoğrafı varsa, kimler bir zamanlar diz dize, yanak yanağa ise şimdilerde MHP’ye en çok saldıran alçaklar onlardır.

Haberin Devamı

AGİT’in açıklaması, kuşkulu ve yanlı tavrın geldiği noktayı özetlemektedir. Bir başka tartışma da YSK’yı hedef alarak tırmandırılmaktadır. YSK gereken ve doyurucu açıklamalarını zaten yapmıştır.

GÖNLÜMÜZ MÜSTERİHTİR

Vicdanımız rahat, gönlümüz müsterihtir. 16 Nisan’da Türkiye’ye evet dedik, bundan sonra da aynı kararlığımızı sürdüreceğiz. Bu gelişme azımsanamayacak, küçümsenemeyecek bir başarıdır. Artık sistem tartışmaları, fiili karmaşa sona ermiştir. Fiili durum bitti mi? Bitti. Sistem değişti mi? Değişti. Maksat hasıl oldu mu? Oldu. O halde mesele bitmiş, düğüm çözülmüş, ülkemizin önü açılmıştır. Türk milleti kararını vermiş, defteri kapatmıştır. Yeni sistemin bütün kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanması 3 Kasım 2019’da yapılacak seçimlerden sonra olacaktır. MHP yeni dönemde TBMM’de üzerine düşen her görevi eksiksiz yapacaktır. Uyum yasalarının çıkması hususunda sorumluluğumuzu samimiyetle yerine getireceğiz. Türkiye’nin bekası için siyasi uzlaşma hukukuna ilkelerimiz ve ülkülerimiz çerçevesinde bağlı kalacağız. Bundan sonra omuzlarımızdaki yük daha da ağırlaşacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!