İmece usülü yaptırılan Eğitim Evi törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

İmece usülü yaptırılan Eğitim Evi törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 10:13

İmece usülü yaptırılan Eğitim Evi törenle açıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi Hacıveliler Mahallesi'nde Ayvalık Belediyesi'nin halkla imece usulü restore ettirdiği eski ilkokul binası, Eğitim Evi olarak hizmete açıldı.
Hacıveliler Mahallesi'nde yıllarca ilkokul olarak kullanılan daha sonra taşımalı eğitim sistemine geçilmesiyle atıl kalan eski ilkokul, Ayvalık Belediyesi öncülüğünde yeniden eğitime açıldı. CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in talimatı ve mahalle halkının katkılarıyla imece usulü 2 derslikli Eğitim Evi haline dönüştürülen eski okulda; Ayvalık Kaymakamlığı öncülüğünde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okuma yazma kursu verilecek. Binanın açılışına Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ümit Adalıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Ayvalık Turizm Müdürü Yasemin Gençer, Mahalle Muhtarı Ayhan Uzbir, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi eğitmenlerinden Nazan Süpürgeci'nin kursiyerlere haftanın 3 gününde, 3'er saat eğitim vereceğini açıklayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, binanın eksikliklerini de belediye olarak tamamlayacaklarını söyleyerek, "Birçok kırsal mahallemizde köy okul binaları var. Bu binaların hemen hepsi atıl vaziyette. Ben hayırseverlerimize çağrıda bulunuyorum. Gelin Ayvalık Belediyesi ile elbirliğiyle restore edelim. Kaymakamlığımız, Halk Eğitimi Merkezimiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de destekleriyle yeniden eğitim ve irfan yuvası haline getirelim" diye konuştu.
Büyükşehirlerde yaşayanların köylere yöneldiğini ifade eden Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ise, "Kırsal mahallelerimiz bu sayede kalkınacak. Bizler bu tür binaların eğitim ve öğretim alanına dönüştürülmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi. Kaymakam Nazlı, kursiyerlere kurs sonunda birer çeyrek altın hediye edeceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Ayvalık Belediyesi katılımcılara pilav ve ayran ikram etti. Eğitim Evi'nin bahçesine heykeltıraş Meral Kaysı tarafından yaptırılan Atatürk büstünün açılışı yapıldı.

Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!