İMÇ'nin 'kuşlar'ı Sabancı Müzesi'ne kondu

Güncelleme Tarihi:

İMÇnin kuşları Sabancı Müzesine kondu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 21:55

Heykel sanatçısı Kuzgun Acar’ın İstanbul Manifaturacılar Çarşısı’ndaki ‘Kuşlar-Soyut Kompozisyon’ isimli eseri 3 yıllık restorasyon çalışmasının ardından, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’ne konuk oluyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’deki heykel sanatının önemli isimlerinden Kuzgun Acar’ın, 1967 yılında İstanbul Manifaturacılar Çarşısı’na (İMÇ) yerleştirilen ‘Kuşlar - Soyut Kompozisyon’ isimli eseri, yarından itibaren SÜ Sakıp Sabancı Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak. Zaman içinde gördüğü doğal tahribat sebebiyle 2013 yılında Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı tarafından izinle yerinden çıkarılıp korumaya alınan eser, 3 yıllık bir restorasyon çalışması sonrası ilk kez bir müze ortamında sergilenecek. İnşa edildiği 1967-68’den itibaren sanatın kamusal alanda, ticari bir yapı çerçevesinde varlık göstermesi konusunda özel ve öncü bir nitelik taşıyan İMÇ’nin cephesinde sergilenmek üzere üretilen ‘Kuşlar-Soyut Kompozisyon’ eseri, Kuzgun Acar’ın ölümünün 40’ıncı yılında Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşecek bu özel projeyle sergilenecek.

Haberin Devamı

İMÇnin kuşları Sabancı Müzesine kondu

ÖNCÜ BİR ESER

Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer, “Bu önemli eser, sanatın kamusal alanda, ticari bir yapı çerçevesinde varlık göstermesi konusunda özel ve öncü bir nitelik taşıyor. Heykel sanatının kitlelerle iletişim kurmasını sağlayan önemli açılımlardan biri olan ‘Kuşlar - Soyut Kompozisyon’ eserini müzemizde sergileyecek olmaktan, bu vesileyle ne üzücüdür ki çok genç yaşta aramızda ayrılmış olan Kuzgun Acar’ı ölümünün 40’ıncı yılında anıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!