İmamlarla ilgili iddialar Hollanda’yı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

İmamlarla ilgili iddialar Hollanda’yı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 10:24

Hollanda’da muhalefetteki Hıristiyan Demokrat Parti (CDA), Fethullah Gülen Cemaati’ne bağlı kişi ve kuruluşlarla ilgili istihbarat çalışması yapmakla suçlanan Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği Din İşleri Ataşesi Yusuf Acar’ın sınır dışı edilmesini istedi.

Haberin Devamı

BBC Türkçe’nin haberine göre ülkenin en çok satan gazetesi De Telegraaf, Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği Din İşleri Ataşesi Yusuf Acar’ın hazırladığını iddia ettiği, TBMM Darbe Komisyonu’nda da ele alınan rapora yer verdi. De Telegraaf’ın haberine göre, Gülen cemaatine yakın kişi ve kuruluşlara ait isim ve bilgilerin yer aldığı raporda, ülkenin köklü partilerinden CDA’ya yönelik suçlamalar da yer aldı. Habere göre raporda partiden ‘Fethullahçıların kalesi’ diye söz edildi. CDA milletvekillerinin, mecliste Türkiye ve Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında olumsuz görüşler içeren önergeler verdikleri savunuldu. 

De Telegraaf gazetesi, Yusuf Acar’ın kendilerine yaptığı açıklamada böyle bir çalışma yaptığını doğruladığını yazdı. Bu gelişme üzerine Türk Büyükelçi, Hollanda Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Haberin Devamı

BUMA: SUÇLAMALAR TUHAF

CDA Genel Başkanı Sybrand Buma, Yusuf Acar’ın sorumluluğunun kesinleştiğini öne sürdü ve Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders’tan Türk ataşenin sınır dışı edilmesini istedi. Sybrand Buma, hazırlanan rapor ve partisine yönelik suçlamaları ‘tuhaf’ bulduğunu söyledi.

NOEL’DEN ÖNCE GENEL GÖRÜŞME

Hollanda Temsilciler Meclisi, ‘ülkedeki imamların istihbarat çalışması yapması’ konusunda genel görüşme istedi. Siyasi parti temsilcileri, Noel tatili başlamadan konunun öncelikle ele alınması çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!