İmamlara Hizmet İçi Eğitim

Güncelleme Tarihi:

İmamlara Hizmet İçi Eğitim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 11:56

İMAMLARA HİZMET İÇİ EĞİTİM

Hisarcık Müftülüğü tarafından ilçe ve köylerdeki D Sınıfı camilerde görev yapan din görevlilerine yönelik Kur’an-ı Kerim ağırlıklı hizmet içi eğitim kursu düzenlendi.
Müftülük binasında yapılan ikinci dönem eğitim çalışmasına ilçe merkezi ve köylerde D Sınıfı camilerde görev yapan 13 din görevlisi katılıyor. Hizmet İçi Eğitim Kursu İlçe Müftüsü Mustafa Arda ve Emet Vaizi Bilal Aydoğdu tarafından veriliyor.
İlçe Müftüsü Mustafa Arda, personelin mesleki formasyonunu geliştirmek ve hizmette etkinlik ve verimliliklerini artırmak amacıyla verilen hizmet içi eğitim çalışmalarında din görevlilerine Kur’an-ı Kerimi güzel okuma, tecvit (mahrec), kıraat, İmam- Hatip müfredat ezber program tekrarı, yüzünden okuma, din hizmetlerinde imam hatiplik, ezan ve müezzinliğin önemi, duaların tekrarı konularında hafta içi 4 gün 5’şer saat olmak üzere toplam 8 hafta hizmet içi eğitim verileceğini kaydetti. Müftü Arda, C Sınıfı cami imamları ile hafızlara da muhtelif illerdeki eğitim merkezlerinde hizmet içi eğitim verileceğini belirtti.(MA-EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!