İmam ne der?..

Bekir COŞKUN
Haberin Devamı

Hemen belirtmeliyim; Ankara'da dünkü irtica gösterisinde ‘‘uygarlık'' kazandı.

Haberci arkadaşlarımıza göre ‘‘Din elden gidiyor'' palavrasına inanıp gelenlerin sayısı 4-5 bin vardı-yoktu.

Şeriatçı göstericiler de bu dünyadan umutlarını kestiler ki, ‘‘Mesut bir gün öleceksin, imamın eline düşeceksin!..'' diyerek, işi ileri bir tarihe ve imama bıraktılar sayılır.

İmamın eline düşmek...

Laik Cumhuriyet rejimini musalla taşına yatıran Hoca'nın elinden Türkiye'yi zar zor kurtaranların bir gün imamın eline düşecekleri tabii ki kaçınılmaz...

Yani imam, laik Müslümanları yıkarken, ‘‘Sekiz yıllık kesintisiz temel eğitim meselesini'' açar mı, açmaz mı?..

*

Ya Hoca'nın eline düşmek?..

Ne yazık ki bu kez Hoca'nın eline düşenler; kandırılmış, saf imam hatipliler ve aileleri.

Bakın:

Ne imam hatiplerin durumu, ne de sekiz yıllık kesintisiz temel eğitim, bugünlerde Refah için o kadar önemli. Onlar için en önemli şey, Refah'ın kapatılması sorunu.

Kapatma, Anayasa Mahkemesi'nde ve devlet katmanlarında görüşülürken, sık sık ‘‘Bizi kapatırlarsa yer yerinden oynar'' diyen Refahlıların amacı, dünkü gösterilerle bir gözdağı vermekti.

Fos çıktı.

*

Bence şimdi Hoca, imamın eline düşmeyi düşünmeli...

‘‘Maneviyatçı'' eğitimcilerin toplandığı milli eğitim şûralarında alınan kararlarla gündeme getirilen, ‘‘maneviyatçı'' bakanlar tarafından onaylanan, ‘‘maneviyatçı'' Refahyol Hükümeti'nden geçen ve MGK'da bizzat Hoca tarafından imzalanan bir ulusal karar için, saf insanları sokaklara dökmek günah değil mi?..

Döneklik ve ikiyüzlülük Müslüman'a yakışır mı?..

Koltuk elden gidince, ‘‘din elden gitti'' diye, onca kitleyi kendi devletine karşı kışkırtmak, yollara düşürüp Ankara caddelerine salmak hangi ahlaka sığar?..

Din sömürüsü ile insanların oy'larını aldıktan sonra, şimdi de günlük siyaset oyunları için günlerini, gecelerini, duygularını, akıllarını almak...

Ve siyasi çıkar için bir yandan çocukların geleceklerini karartırken, bir yandan da ailelerinin bugününü zindana çevirmek...

Nasıl dindarlıktır?..

İmamın eline düşmeyecek var mı?..

Yazarın Tüm Yazıları