İmam Hatiplilere kötü alışkanlıklardan korunma semineri

Güncelleme Tarihi:

İmam Hatiplilere kötü alışkanlıklardan korunma semineri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 11:21

MİLLİ Eğitim Bakanlığı ve Öncü Gençlik ve Spor Kulübü işbirliğinde, İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik ülke genelinde yürütülen Sporda Ahlak ve Kötü Alışkanlıklardan Korunma Seminerlerinin ilki Aydın’da gerçekleşti. İmam hatiplilere konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, "Siz önder olacaksınız. Topluma örnek olacak, nice ölülerin kendilerinde dirilecek sizler, bu kötü alışkanlıklarla değil, bunların önüne set ve cazibe merkezi olacak kişilersiniz" dedi.

Haberin Devamı

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü ve Aydın İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği işbirliğinde; Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kongre Merkezi’nde Sporda Ahlak ve Kötü Alışkanlıklardan Korunma Semineri düzenlendi. Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Aydın İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Muzaffer Sönmez, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hacı Sürmeneli, Aydın’daki İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri seminere katıldı.

Program, İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Talha Enes Kılıç’ın Kuran’dan bölümler okumasıyla başladı.

Ardından konuşma yapan Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hacı Sürmeneli, hedeflerinin her ilde spor kulübü açmak olduğunu belirterek, "Aydın eğitimi ve sporu seven bir Vali, Milli Eğitim Müdürü ve Gençlik Spor Müdürüne sahip. Böyle bir ekibin Türkiye’de dereceler elde edecek gençler yetiştireceğini biliyoruz. Bu nedenle Türkiye genelinde yapacağımız seminerlere Aydın’dan başladık" dedi.

İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ahlaklı ve kötü alışkanlıkları olmayan kişiler olduğunu söyleyen Sürmeneli, "Sizi kötü alışkanlıklardan korumak için değil, sizi vazifelendirmek için buradayız. Çünkü İmam Hatip Lisesi öğrencileri ahlak elçisidir. Bunu hatırlatmak için buradayız. Mahallenizde, sokağınızda kötü alışkanlıklar içinde olan kimselere doğruluğu anlatmanızı istiyorum. 25 yılını İmam Hatip davasına veren bir ağabeyiniz olarak bu görevi size veriyoruz" diye konuştu.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, "Gelişim çağındaki çocuklara doğru bir din eğitimi verilmez ve kalplerine Allah sevgisi yerleştirilmezseniz insanı köle yapan akılların kurbanı edersiniz" dedi. Töre, konuşmasında Kuran kurslarının kapatılıp, din dersleri verilmesinin boşluklar doğurduğunu söyledi, cemaatleri eleştirdi.

"ÖLÜLERİN KENDİNDE DİRİLEN KİŞİLER VARDIR"

Haberin Devamı

Aydın Valisi Erol Ayyıldız da konuşma yaptı. İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden diğer liselerde okuyan öğrencilere göre daha çok şey beklenildiğini söyleyen Vali Ayyıldız, "Fabrika yapan fabrikalar vardır. Önder olan kişiler vardır. Ölülerin kendinde dirilen kişiler vardır. Bunlara en iyi örnek İmam Hatip gençliğidir. Topluma örnek olacak, nice ölülerin kendilerinde dirilecek sizler, bu kötü alışkanlıklarla değil, bunların önüne set ve cazibe merkezi olacak kişilersiniz. Siz önder olacaksınız. Bu genlerinize işlemekle mümkündür. Biz İmam Hatip gençliği derken, ’İmam Hatip mezunları Cumhurbaşkanı olmuş, Başbakan olmuş, Vali olmuş, Bakan olmuş, bize bir şey kalmamış’ demeyin. Samimiyetle söylüyorum. Sizin sorumluluğunuz ağabeylerinizin sorumluluğundan fazladır ve sizi bekleyen makamlar da bu makamlardan daha fazladır" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan tarafından seminer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!