İmalat sanayinde gözler bu fuarda

Güncelleme Tarihi:

İmalat sanayinde gözler bu fuarda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 15:11

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından düzenlenen WIN EURASIA Metalworking İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

Haberin Devamı

Bu yıl 22inci kez düzenlenen fuarın açılış törenine sektör profesyonelleri yoğun ilgi gösterdi. Açılış törenine; Deutsche Messe AG Kıdemli Başkan Yardımcısı Wolfgang Lenarz, Alman Mühendislik Federasyonu VDMA Türkiye Ülke Müdürü Friedrich Wagner, İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kavlak, İstanbul Madeni Eşya Sanatkarları Sitesi Başkanı Kemal Akar, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) Başkanı Dr. Hüseyin Halıcı, MÜSİAD Uluslararası İlişkiler Komisyon Başkan Yardımcısı M. Zeki Güvercin ve Türkiye Makinecileri Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Kayhan Yılmaz katıldı.


Burası tam size göre

WIN EURASIA Metalworking Fuarı’nın açılış konuşmasını yapan Deutsche Messe AG Kıdemli Başkan Yardımcısı Wolfgang Lenarz, fuarda, katılımcı firmalarla doğrudan iletişim sağlanıp müşteriye özel çözümler üretildiğini belirterek, “Akıllı üretimle, imalatla ilgileniyorsanız, üretiminizi daha da verimli hale getirmek istiyorsanız ve maliyet azaltma konusunda yardım almak istiyorsanız, o zaman burası tam size göre! Tabii ki önemli bir nokta da, Türk katılımcılar bu uluslararası platformda kendi ürünlerini uluslararası bir camiaya sunabilme fırsatı yakalayacaklar. Başta Bilim Sanayi ve Ekonomi bakanlıkları olmak üzere fuarımızı destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Bu destek bizler için çok değerli” dedi.

WIN Eurasia fuarları 2018’de tek çatı altında

Haberin Devamı

Lenarz, imalat sektörleri için önemli bir gelişmeyi de ilk kez açılış töreninde paylaştı: “İmalat sanayinin iki önemli etkinliği olan ‘WIN EURASIA Metalworking’ ve ‘WIN EURASIA Automation’ fuarlarını sektörün bu konudaki talebini dikkate alarak yeniden birlikte organize etme kararı aldık. WIN EURASIA 2018, WIN Eurasia Metalworking ve WIN Eurasia Automation kapsamında düzenlenen 7 fuarı tek bir çatı altında sunarak ziyaretçilerine daha fazla kazanç ve verim sağlayacak,” dedi.

“Her kriz Türkiye’ye bir şeyler öğretti”

Açılışta konuşan Türkiye’nin Makinecileri Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Kayhan Yılmaz, Almanya’nın, eski bir endüstriyel toplum olarak, ‘tavşanın yattığı kadar koşacağını’ iyi bildiğini belirterek, “Şu anda Türkiye’de bir yavaşlama mı var deyip beklemek yerine, ‘bunlar şimdi yatıyorsa koşmaya başladıklarında çok hızlı koşar’ deyip buraya ilgisini sürdürmeye devam ettiği için teşekkür ediyorum. Her kriz Türkiye’ye bir şeyler öğretti. O nedenle bu krizden çok az etkileneceğimizi tahmin ediyoruz ve bekliyoruz” dedi.

İyimserlik olarak zannetmeyin

Yılmaz, Türkiye’de bir sakinlik olduğunu belirterek şunları söyledi: “Durgunluk demeye dilim varmıyor çünkü öyle hissetmiyorum. Bunu iyimserlik olarak da zannetmeyin. Biz hayatımızda ilk defa terörle böylesine yüzleştik. Böylesine kitlesel ve beklenmedik olaylar olduğunu gördük. İlk anda bir şok geçirdik. Bu şokun sarsıntısıyla ne oluyoruz diye durduk ama akabinde verilen tepkiler şöyleydi. Her kriz Türkiye’ye bir şeyler öğretti. Biz aşılandık. Küçük küçük krizlerle mikrobu zayıflatılmış şekilde alıp, gerçek mikrop geldiğinde vücut savaşmayı öğrendi. Biz bugüne kadar çok kriz gördük çok sıkıntı gördük. Hepsinden de bir şeyler kazanarak çıkmayı öğrendik. Kimisinde ihracatı öğrendik, kimisinde verimliliği öğrendik, kimisinde yeni pazarlar bulmayı öğrendik, maliyet düşürmeyi öğrendik. Bu krizde neyi öğrendik biliyor musunuz? Finansı öğrendik.

Türk makinecinin gücü

Haberin Devamı

Yapılan son araştırmada makine sektörünün öz kaynakla ilerlediğini gördük. Borcu en az olan sektör olduğunu gördük. O nedenle bu krizden çok az etkileneceğini tahmin ediyoruz ve bekliyoruz. Başka bir şey daha gördük, çevremizde yaşanan ülkelerdeki rejim değişikliklerinin ekonomideki fay hatlarını kırmasıyla, ürün çeşitliliğimiz nedeniyle yeni pazarlara yönelebileceğimizi gördük. Bu aslında Türk makinesinin gücü. Biz günlük yükselmiş bir yıldız değiliz, biz sürekli olarak kendini geliştirmeye inanan bir sektörüz ve bu yolda hareket eden bir sektörüz.

Yüzde 700 büyüdük

2011 yılından beri istatistiklere bakarsanız, dünyadaki makine sektöründeki büyüme yüzde 200. Çin son 15 yılda yüzde 1086 büyümüş. Türkiye’ninkini bilen, tahmin eden var mı? Yüzde 700. Son 5 yıla bakarsanız, dünyada büyüme yok. Çin makine sektörü yüzde 9 büyümüş. Türkiye yüzde 30 büyümüş. Ekonomilerin gücüne kısa dönemde bakılmaması gerekir. Uzun dönemde davranışlarına bakmamız lazım. Biz emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Durgunluk dönemleri genellikle son 10 yıla baktığımızda işlerin azaldığı dönemde AR-GE harcamalarının arttığını görüyoruz Türkiye’de. 2017’de AR-GE’ye çok ciddi bir yatırım var.

Olumsuz atmosfer empoze edilmeye çalışılıyor

Haberin Devamı

Biz katma değerli ürün yapmak için daha çok çalışmayı öğreniyoruz bu dönemde. O nedenle bana iyimser demeyin, ben gerçekleri anlatıyorum. Bizlere anlatılmaya çalışılan, bizlere empoze edilmeye çalışılan olumsuz atmosferin aslında hiç de öyle olmadığını, ihtiyacımız olan şeyin kendimize güvenmek olduğunu söylüyorum. Çok başarılı olacağımıza inanıyorum.

 

 

BAKMADAN GEÇME!