İlle de Sercan olsun

Güncelleme Tarihi:

İlle de Sercan olsun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2009 00:00

Fenerbahçe, G.Saray ve Beşiktaş kesenin ağzını açtı. Tekliflerini Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’ya iletti. Ertuğrul Sağlam’ın izin vermesi halinde Sercan Yıldırım, bu hafta İstanbul’a gelecek.

Haberin Devamı

TRANSFERİN gözde ismi 19 yaşındaki Sercan Yıldırım için üç büyükler fena kapıştı. Kadrolarını yeni isimlerle güçlendiren Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, her gün yeni bir teklif ile Bursaspor’un kapısını çalıyor. Geçtiğimiz yıl en iyi çıkış yapan futbolcular arasında gösterilen ve kısa sürede ortaya koyduğu performans ile Milli Takım’a kadar yükselen Sercan’ı almak isteyen ezeli rakipler transferi prestij savaşına çevirdi. Kayserisporlu Mehmet Topuz için hareketli günler geçiren Fenerbahçe ile Beşiktaş yönetiminin yolları bu kez de genç golcüde kesişti.
Yeri doldurulursa olur
Keita, Baros, Nonda, Elano ve Kewell gibi kaliteli hücum oyuncularına sahip olan Cimbom’da bu transfer için devreye girince transfer gündemi yeniden canlandı. Sezona başlamadan önce golcünün bonservis bedelini 6 milyon Euro olarak belirleyen Bursaspor yönetimi de böyle bir fırsatı kullanmak istiyor. Üç büyük kulüp farklı farklı tekliflerle Sercan’ı renklerine bağlamak istiyor. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın ısrarla takımda kalmasını istediği genç oyuncu için, “Kulübün menfaatleri daha önemli. Eğer yerini doldurabileceğimiz futbolcu alınırsa, gidebilir” raporu verdiği bildiriliyor.
Başta İngiltere olmak üzere bir çok ülkeden kulüplerin de takibe aldığı yıldız oyuncu ise henüz yaşının genç olduğunu ve üç büyük kulüpten birisine giderek tecrübe kazanmasının kendisi için daha uygun olacağını dile getiriyor.
Kıran kırana pazarlık
Sercan’ın menajeri Efkan Erciyes, transfer görüşmelerinin devam ettiğini ancak bu konuda muhatabın Bursaspor olduğunu yineliyor. Erciyes, “Şu aşamada bizim hiçbir kulüple görüşme hakkımız yok. Sercan’ı almak isteyenler önce Bursaspor ile anlaşmak durumunda” ifadesini kullanıyor.
Sercan Yıldırım için pazarlıklar kıran kırana devam ediyor. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ile yaptığı telefon görüşmesinde bu oyuncuya karşılık 3 milyon Euro para, kaleci Hakan, Zapotocny (bonservisiyle), Uğur İnceman’ı önerdi. Yazıcı ise oyuncularını 6 milyon Euro’dan aşağıya vermeyeceklerini belirtti. Başkanın, “Mehmet Topuz’un 10 milyon Euro ettiği dönemde Sercan’ı bu rakama vermeyiz” dediği öğrenildi.
Tek forvetli sisteme göre oynayan Fenerbahçe’nin Sercan Yıldırım için 3.5 milyon Euro, Ali Bilgin ve Vederson’u teklif ettiği bildirildi. Teknik direktör Christoph Daum’un da genç futbolcuyu ısrarla istediği biliniyor. Galatasaray ise 4 yıl vadeli 5 milyon Euro ve Nonda’yı teklif etti. Sarı kırmızılıların Volkan Yaman ve Mehmet Güven’i de takas için beklettiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!