İlkokulda tam gün tepkisi

Güncelleme Tarihi:

İlkokulda tam gün tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 14:55

İlkokulda tam gün tepkisi

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Necati-Fatma Dölen İlkokulu'nda gelecek eğitim- öğretim yılından itibaren tam gün eğitime geçilecek olması nedeniyle öğrenci velileri sınıf mevcutlarının 25'ten 44'e çıkacak olması ve derslik sayısının yetersiz kalacağı gerekçeleriyle imza toplayarak karara karşı çıktı.

Okul önünde toplanan 20 kadar veli, basın açıklaması yaparak kararı protesto etti. Veliler adına Tüm Öğrenci Velileri İşbirliği Derneği (TÖVİŞ) Genel Başkanı Feray Atalay açıklama yaptı. Yaklaşık 800 öğrencisi ve 16 dersliği bulunan okulda yarım gün olarak devam eden eğitimin seneye tam güne dönüştürüleceğini belirten Atalay, bu karara karşı çıkan 200'ün üzerinde velinden imza toplandığını kaydetti.

Fiziksel şartlar ve öğretmen başına düşecek öğrenci sayısı nedeniyle velilerin haklı olduğunu anlatan Feray Atalay, "Yaptım oldu zihniyetiyle, gerekli şartlar oluşturulmadan yapılacak bu uygulama, öğrenci, veli ve öğretmenlerde mağduriyetler doğuracaktır. Bir sınıfta ideal öğrenci sayısı 25'tir. Bunun üstüne çıkıldığı takdirde öğrenciler yetersiz sınıf ortamlarında, kısıtlı imkanlarla eğitim alacaklar. Eğer sınıf mevcutları tam zamanlı eğitimde 25'in üzerine çıkarsa ki, şu anki durumda bu okulumuzda e-okul verilerine göre seneye 44 mevcut görülmektedir. Çocuklarımızın soluyacakları hava, sağlıksız bir sınıf ortamına dönüşecektir" diye konuştu.

Feray Atalay ayrıca 45 dakikalık bir ders sürecinde iki katına çıkarılan öğrenci sayısından öğretmen öğrencilere yeterince zaman ayıramayacağını da kaydetti. Öğrencilerin öğle yemeğini karşılaşacakları bir ortamın da olmadığını vurgulayan Atalay, "Bu sistemin bir diğer yanı tekli eğitime geçişte iki sınıftan bir öğretmen norm fazlası durumuna düşecek. Tüm bu sebeplerin çözümü üretilmeden tepeden inme ben yaptım oldu zihniyetinden acilen dönülmelidir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!