İlkokula ‘şenlikli’ açılış

Güncelleme Tarihi:

İlkokula ‘şenlikli’ açılış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2016 15:15

Okula ilk adımlarını atan küçüklerin stresini azaltmak için eğitim kurumlarında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İstanbul Florya’daki Şenlikköy İlkokulu Müdürü Tülay Eker de, yeni eğitim öğretim yılını palyaço, pamuk şeker ve oyunlarla açtı.

Haberin Devamı

Özellikle ilkokula başlayan öğrencilerin yeni ortama adaptasyonu ve ara sınıfların da tatil havasından kurtulması için eğitim kurumları yeni eğitim öğretim yılının ilk günlerini oyun ve eğlenceye ayırıyor. İstanbul Florya’daki Şenlikköy İlkokulu Müdürü Tülay Eker de, açılış günü için palyaçolu, pamuk şekerli etkinlikler organize etti. Çocukların yeni ortama alışmaları için Eker’in okulda oluşturduğu oyuncak müzesi de miniklerin ilgisini çekti. Öğrencilerden ve velilerden gelen oyuncaklarla hazırlanan müzenin, okulu sıcak bir yuvaya dönüştürdüğünü vurgulayan Müdür Eker, anne ve babalardan da olumlu tepkiler aldığını söyledi. Tülay Eker, “Müze ile çocuklarımızın psikolojik olarak kendilerini evlerinde hissetmesini sağlamak istedik. Kendi evlerinden getirdikleri oyuncakların burada olması da onları mutlu ediyor. Ayrıca velilerin eski oyuncakları da müzenin nostaljik kısmını oluşturuyor” dedi.

Haberin Devamı

Okulun açılış konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de yer veren Eker, cumhuriyet ve demokrasinin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu:
“19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı İzmir’i işgal edenlere ilk kurşunu sıkan Gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15 yaşında olan Halil İbrahim Yıldırım’ı hayatı boyunca gördüğü baharların sayısı 20’yi bulmayacak olan Engin Tilbaç’ı bağrından çıkardı. Bütün dünya, bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına o gece bir kez daha şahit oldu. İşte sizler de bu ihaneti hatırlayarak büyüyün, çünkü hatırlamak yaşamaktır, sevmektir, mücadele etmektir. Çünkü hatırlamak, vatanı savunurken  bütün varlığı ile orada olmaktır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!