İlkokul mezunu hayırsevere fahri doktora

Güncelleme Tarihi:

İlkokul mezunu hayırsevere fahri doktora
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 17:38

Çorumlu iş adamı Ömer Derindere'ye, yaptığı bağışlar ve öğrencilere sağladığı burslar nedeniyle Hitit Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Haberin Devamı

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, rektörlük konferans salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 2006 yılında kurulan üniversitenin 16 binden fazla öğrencisiyle Anadolu'nun önemli bilim yuvalarından biri olduğunu söyledi.

Üniversitenin büyümesi ve gelişmesi için toplumun tüm kesimiyle kucaklaştıklarını dile getiren Alkan, bu yolda iş adamı Ömer Derindere'nin de kendilerine büyük destek verdiğini söyledi. Derindere'nin bugüne kadar üniversiteye çok büyük katkı yaptığını, ayrıca yüzlerce üniversite öğrencisine burs verdiğini söyleyen Alkan, Hitit Üniversitesi tarihinin ilk fahri doktora unvanını Derindere'ye vermeyi kararlaştırdıklarını anlattı.

Alkan, "Üniversite olarak ilk defa fahri doktora unvanı vereceğiz. Bu unvanın böylesi bir gönül insanına verilmesi bizim için, üniversitenin toplumun her kesimiyle bir araya gelmesi kadar önemlidir" dedi. Alkan, şöyle devam etti:
"Ömer Amcayı 2011 yılında üniversiteye davet ettiğimde bize çok kırgın olduğunu öğrendim. Üniversiteye koca bir bina bağışlamasına rağmen kendisine teşekkür edilmediği için kırılmış. Hitit Üniversitesi her anlamda olduğu gibi vefa konusunda da örnek olacak. İlk kez fahri doktora unvanı veriyoruz ama son olmayacak. Bu kadar isabetli bir isme bu unvanı vermek çok güzel bir duygu."

Haberin Devamı

Derindere'ye öğrencilere verdiği burs için de teşekkür eden Alkan, "Üniversite yıllarında yurtta kalan, günde 2 lira bulamayan ve sadece öğle yemeği ile günü geçiştiren bir kimse olarak bursun önemini çok iyi biliyorum. Verdiğiniz o paralar öğrenciler için o kadar önemli ki bunun kıymetini ancak yaşayan bilir. Sizin desteklerinizle bu çocuklar ülkemize çok güzel hizmet edecek" dedi.

İlkokul mezunu hayırsevere fahri doktora

"İlkokul diploması olan birisine böyle bir şey vermeniz beni onurlandırdı"

Derindere de fahri doktora unvanı için üniversite senatosuna teşekkür etti. Kendisinin ilkokul mezunu olduğuna dikkati çeken Derindere, "Ben ilkokulu 7 yılda bitirdim. Ortaokulu ise 5 yıl okumama rağmen tamamlayamadım. İlkokul diploması olan birisine böyle bir şey vermeniz beni onurlandırdı. Hiç beklemiyordum" dedi.

Haberin Devamı

Duygulandığı için konuşmasını güçlüklü sürdüren Derindere, şunları söyledi:
"Ben 500 kelimeyle Türkçe konuşuyorum, iki lafı bir araya getiremiyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. El ele verdiğimizde bir enerji ortaya çıkıyor. Burada esas rol sizlerin, duayı da siz alıyorsunuz. Özellikle Son 3-4 yıldır yaptığınız çalışmalar beni gururlandırıyor. 'İyiki okulu zamanında yaptırıp vermişiz' diyorum. Çorum halkı bunların hepsine layık. Çorum halkı benim gibileri çok çıkaracak. Sağ olduğum müddetçe sizinle beraberim. Ticarette kazanıyorsun, seviniyorsun ama bir süre sonra doyum noktasına ulaşıyorsun. Aldığım ödül ise beni daha çok teşvik ediyor."

Derindere'nin "Birine okul verdik, açılışa beni çağırmadılar. O günleri gördükten sonra bugün burada böyle muamele görünce ben sizi başımda taşırım" sözleri üzerine Rektör Alkan, "Biz bugüne bakalım. Omuz omuza verelim. Siz bir bina daha yapın, biz sizi davet edelim" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Törende burs alan öğrenciler adına konuşan Aynur Kızılca da verdiği burslar için Derindere'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Derindere'ye cübbe giydiren Rektör Alkan, kendisine üniversite senatosunun fahri doktora unvanını takdim etti.

 

BAKMADAN GEÇME!