'İlk'lerin kraliçesi

İstanbul’da ilk kez düzenlediğimiz turnuvada ilk puanı alan Petra Kvitova, son puanı da kazandı. Finalde Victoria Azarenka’yı 2-1 yenerek namağlup şampiyon olan Çek tenisçi, 1 milyon 750 bin doların sahibi oldu.

Haberin Devamı

RESMİ adı TEB BNP Paribas WTA Championships olan Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası’nın açılış günü ile ilgili yazımızda verdiğimiz başlıklardan birinde aynen şöyle demiştik:
“İstanbul’da ilk puan ve ilk galibiyet Kvitova’nın.”
Turnuvanın son puanını da Kvitova kazandı. Çek tenisçi hakkında ilginç bir not daha vereyim; şampiyonada oynadığı 5 maçta da ilk puanı kazanan taraf oldu...
İlk kez ev sahipliği yaptığımız bu turnuvanın finali de en az kendisi de muhteşem oldu. Daha önce oynadığı bütün maçları kazandığı için, korta favori olarak çıkan Petra Kvitova, Belaruslu rakibi Victoria Azarenka önünde sadece 21 dakika içinde 5-0 öne geçti. Çek sporcu, maçın bu bölümüne kadar kararlı bir şekilde, süratli vuruşlarla sonuca gitti.
Azarenka ise, ard arda basit hatalar yapıyordu. Tam, “Azarenka bu seti kaybetti” derken, Kvitova birkaç basit yaptı ve bu sefer Azarenka 21 dakikada 5 game üst üste kazanarak, durumu 5-5 yaptı. Ancak, istikrarsız oynayınca, bu set 7-5’lik skorla Kvitova’nın oldu.

Haberin Devamı

Olimpiyat için süper referans

İkinci sette iki tenisçi de oyunu kontrolüne alamadı. Bir sonraki puanı kimin kazanacağını kestirmek mümkün değil. Azarenka, basit hata oranını azaltarak, seti 6-4 kazandı ve durumu 1-1’e getirdi. Üçüncü sette ise, Kvitova’nın maç süresince sık sık file önüne vurduğu kısa toplara koşmak zorunda kalan Azarenka’da yorgunluk belirtileri başladı. Buna karşın Kvitova kondisyon avantajını iyi kullanarak seti 6-3 kazandı ve toplam 2 saat 28 dakika süren maçtan 2-1 galip ayrıldı.
İstanbul’da düzenlenen ilk organizasyonda yenilgisiz şampiyonluğa ulaşan Kvitova, 1 milyon 750 bin dolar para ödülü kazandı. Grup maçlarında 1 yenilgi alarak finale gelen Azarenka ise 775 bin dolar para ödülü aldı.
Dünya spor medyası bu turnuvaya yaptığımız mükemmel ev sahipliğinden dolayı bir haftadır Türkiye’ye ve İstanbul’a övgüler yağdırdı. Bu başarı, aday olduğumuz 2020 Olimpiyatları için eşine az rastlanacak bir referans teşkil edecektir.

Turnuvada oynadığı 5 maçı da kazanan Kvitova, toplam 24 ace attı.

Haberin Devamı

Petra Kvitova, kariyerindeki toplam 7 şampiyonluğun 6’sını bu sezon  (Wimbledon, Brisbane, Paris, Madrid, Linz) kazandı.

Petra Kvitova, dünya sıralamasında yılı 1. sırada tamamlamayı garantileyen Caroline Wozniacki’nin ardından 2. sıraya yükseldi.

Wilander: Kesinlikle mükemmel

FİNAL maçının son oyunlarını basın odasında izlerken, yanımda, 7 Grand Slam şampiyonluğu bulunan, şimdilerde ise televizyon yorumculuğu yapan İsveçli tenis efsanesi Mats Wilander oturuyordu. Kendisine, organizasyonu nasıl bulduğunu sordum. Cevabı kısa ve öz oldu:
“Absolutely fantastic” Yani, kesinlikle mükemmel.

Yazarın Tüm Yazıları