Cem Karaca’nın son sözünü eşi İlkim Karaca açıkladı!

Güncelleme Tarihi:

Cem Karaca’nın son sözünü eşi İlkim Karaca açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 11:06

Cem Karaca, ölümünün 12. yılında Akatlar Kültür Merkezi’ nde Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” gecesi ile anıldı. Eşi İlkim Karaca, rahmetli usta sanatçının son anlarında yanında olduğunu belirterek son sözlerinin ne olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” gecesi programına, rahmetli Cem Karaca'nın sanatçı dostları başta ünlü şarkıcı Erol Evgin olmak üzere, Mehmet Soyarslan, Grup Gündoğarken, Melihat Gülses, Can Ceyhun Sümer ve sanatseverler ile Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar katıldı.

Cem Karaca Kent Ozanıydı…

Rahmetli Cem Karaca'nın yakın dostu Erol Evgin de Karaca'yı Kent Ozanı olarak tanımladı. Evgin: “Bir kent ozanıydı. Kentin türküsünü seslendirdi. Türk Pop Müziğine önemli katkıları oldu. Çok önemli bir kayıp. Şarkıları klasik olacak. Yüzyıl daha söylenir diye düşünüyorum. Bir Namus Belası'nı ancak bir ozan yazabilir.” diyerek usta sanatçıyı andı.

İklim Karaca: “Son sözü Allahu ekber oldu”...

Rahmetli Cem Karaca'nın hayata arkadaşı olan İklim Karaca, rahmetli usta sanatçının son anlarında yanında olduğunu belirtti. İklim Karaca: “Cem Karaca bir pazar günü sabaha karşı son sözü Allahu ekber diyerek bu dünyadan göçtü. Başka insanların derdini kendi derdi bilirdi. Çok şiirler yazdı. Ama son sözü Allah huzuruna giderken Allahu ekber oldu. Ben de ömrümde ilk kez bir ölüme tanıklık ettim.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cem Karaca’nın son sözünü eşi İlkim Karaca açıkladı

Cem Karaca kimdir?

Tam ismi Muhtar Cem Karaca olan sanatçı, 5 Nisan 1945 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Karaca, Türk Rock Müziği sanatçısı, tiyatrocu, besteci, sinema oyuncusu ve Anadolu rock türünün kurucularındandır. Kardaşlar, Apaşlar, Moğollar ve Dervişan gibi birçok grup ile çalışmış, kurucusu ve yöneticisi olmuştur. 8 Şubat 2004 tarihinde İstanbul'da hayatını kaybetmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!