İlker Yasin: Sadece yıldızlar

Güncelleme Tarihi:

İlker Yasin: Sadece yıldızlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2000 00:00

İlker YASİN
Haberin Devamı

HAGİ Bursaspor maçının yıldızıydı, dün gecenin de yıldızı oldu. Hagi varsa ‘‘acı’’ yok, ‘‘sancı’’ yok. Oynamazsan bile kazanıyorsun. Yalnız bu skorlar G.Saray'ı aldatmamalı.

Üçgenin üç kenarı vardır. Kenarı olmayan üçgen ‘‘çizgi’’ olur. Çizgi kısa olursa ‘‘eksi’’ olur. Dün gece G.Saray'ın orta sahası ‘‘çizgi’’ idi. 4-1'e rağmen oynanan futbol ‘‘eksi’’ idi.

G.Saray orta alanı, Avrupa'nın en iyi orta sahası. Bu orta sahayı dar alan presinin erbabı yapan Okan, Suat, Emre kadar Hakan Şükür'dü. Jardel'in bırakın pres yapmayı koşmadığı bir alanda, 50-60 metreyi bulan boşluklarda G.Saray dün yoktu. Ancak Kocaelispor'un da orayı ele geçirecek cesareti yoktu.

Kocaelispor'da dört maç sonunda hiç puan alamamış bir teknik direktör ve futbolcuların psikolojik ürkekliği ve ezikliği vardı. Buna rakibin isminden ve unvanından kaynaklanan korkular da eklenince, Kocaelispor ilk yarıyı başarabileceğinden azı ile bitirdi.

KÖRFEZ'İN KORKUSU

Jardel'i Murat, Marcio'yu da Orhan'la yakın markaja alıp, önce gol yemeyelim felsefesi, defans kurgusunda ilk yarı iyi sonuç verdi. Ama Kocaelispor orta sahada ve gol bölgesinde etkili olamadı.

Hagi'nin ilk golü, penaltı gibi geliyorum diyen frikik gollerinden biriydi. Yaratıcı, oyunu kontrol edecek orta saha elemanından yoksun Kocaelispor'da sadece koşan Rus Matsigora ilk yarının eşitliğini sağladı.

İkinci yarı Emre ve Fatih'in yerine Ahmet ve Emre Aşık'la başlayan G.Saray'da Lucescu'nun, Marcio'yu değiştirmek için ikinci golü beklemesine gerek yoktu.

Ben, aslında Jardel'in sahada durmasına karşıyım. Ama rakip ceza sahası içinde durduğu her yere de gol yeri diye bakıyorum.

G.Saray, çok kötü oynadığı maçları da kazanıyor. Çünkü yıldızları gol atıyor. 15 golün 13'ü Jardel'le Hagi'nin. Artık gerisini siz hesap edin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!