İlker Yasin: Bu maçın sorumlusu Luis Enrique

Güncelleme Tarihi:

İlker Yasin: Bu maçın sorumlusu Luis Enrique
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 22:03

Hürriyet yazarı İlker Yasin, Barcelona-Real Madrid maçını hurriyet.com.tr okurları için canlı yayında yorumladı...

Haberin Devamı

İLK 30 DAKİKA: BU MAÇ 11'E 11 BİTMEZ
Oyunu domine eden ve kendi futbolunu oynayan takım Barcelona. Real Madrid kontrataklarla sonuca gitme düşüncesinde. Özellikle Bale'i ön tarafta bırakıp sonuç alma isteğine Barcelona orta sahada fazla müsaade etmiyor. Oyunun ilk 20 dakikadaki görüntüsü Barcelona'nın galibiyete daha yakın olduğunu gösteriyor.

Maçın hakemi Alejandro Jose Hernandez'in kararlarında adil olduğunu söylemek çok doğru olmaz.

Benim gördüğüm; Barcelona'nın evinde şu ana kadar sadece 1 beraberlik aldığını ve diğer tüm maçlarını kazandığını ve de Real Madrid'e deplasmanda 4 gol attığını dikkate alırsak, bu maçtan da galip geleceğini söylemek bir kehanet olmaz.

Ronaldo'nun eski günlerinde olmadığı açık bir şekilde görülüyor. Ve Zinedine Zidane'ın Real Madrid'inin Benitez'inkinden çok farklı olması lazım. Ama ilk 25 dakikadaki futbolla Benitez'in futbolu arasında bir fark yok.

Haberin Devamı

Şu ana kadar Messi, Suarez ve Neymar durdu. Konuşmaya başladıkları zaman ne olacak göreceğiz.

İlk 30 dakika itibariyle gördüğüm diğer nokta şu; bu maç 11'e 11 bitmez.

İlker Yasin: Bu maçın sorumlusu Luis Enrique
31-45. DAKİKALAR: ARDA OYUNA GİREBİLİR AMA...
İlk yarının son 15 dakika içerisinde Real Madrid'in biraz daha oyunu dengelediğini, hatta gol pozisyonları noktasında daha dominant olduğunu söyleyebiliriz. Benzema'nın çok önemli bir fırsatı değerlendiremesi dışında Barcelona'nın başta Suarez ve Neymar olmak üzere gol bölgesindeki isimleri ceza sahasında topla buluşamıyor. Zidane'ın rakibi ceza sahasına sokmama taktiği özellikle Pepe, Carvalho'nun etkili oyunlarıyla sonuç verdi.

Barcelona ilk yarıda net gol şansı bulamazken, kontratak oyununda Real Madrid Benzema ve Bale ile iki kez gole yaklaştı.

İlk yarıdaki oyunun değerlendirmesi şu; pası daha çok yapan Barcelona, daha çok mesafe kat eden Real Madrid. Gol atacakmış gibi görünen Barcelona, ama gole daha çok yaklaşan Real Madrid. Eğer Neymar, Suarez ve Messi dışında şu anda bir şey yapma çabası içindeki tek oyuncu Iniesta. Oyuna etkinliğini daha fazla koyarsa ve de Busquets ve Rakitic biraz daha kendisine yardımcı olursa ev sahibinin etkinliğini artırabilir.

Haberin Devamı

Arda'nın bu şartlar altında yerine gireceği isim Rakitic gibi görünüyor. Ama Arda'nın Rakitic kadar çabuk ve hızlı alan kat eden bir oyuncu olmadığı kesin. Luis Enrique, Arda'yı belki son dakikalara kadar kullanmayabilir.

46.-70. DAKİKALAR ARASI: REAL MADRID ATAKLARI EŞİTLEDİ
İkinci yarıdaki görüntü ilk devreye nazaran farklı bir yapıya büründü. Real Madrid atak sayısı itibariyle oyuna ortak oldu. Oyunu kontra futboldan çıkarıp set oyununa döndürdü zaman zaman.

Suarez'in, Neymar'ın hiçbir şey yapmadığını gören Pique ön tarafa çıkarak, üst üste gelen korner baskısını golle sonlandırdı. Fakat bu ataklara Real Madrid de cevap verdi ve birkaç kez rakibini az adamla yakaladı. İşte bu anlardan birinde Benzema son derece güzel bir vuruşla skora denge getirdi.

Haberin Devamı


ARDA GİRİNCE NEYMAR ÇIKMALIYDI
Skor 1-1 iken Arda'nın 75. dakikada oyundan alınması gole yönelik bir hamleydi. Ancak Rakitic'in geri dönüşlerindeki çabukluk Arda'da yoktu ve Real Madrid ani ataklarla Barcelona'nın sağ ve sol taraflarını sallamaya başladı.

Hakem Bale'in golünü faul gerekçesiyle iptal etti ama bence nizami bir goldü. Çünkü Barcelonalı oyuncu topa yükselmemişti.

Hemen ardından yine çok önemli bir pozisyonda Bale'in kaleye gönderdiği topu son anda Alba kurtardı.

Real Madrid'in golü adeta 'geliyorum' diyordu. 83'te ikinci sarı kartı gören Ramos'un eksilttiği Real, 2 dakika sonra yine bir kontratakta Ronaldo ile galibiyet golünü attı.

"Barcelona'da bu mağlubiyetin sorumlusu kim?" derseniz, Luis Enrique derim. Eğer Arda'yı oyuna alacaksan, çıkartacağın adam kesinlikle Neymar olmalıydı.

Haberin Devamı

Sonuçta Real Madrid ikinci yarıdaki pozitif futboluyla maçı hak ederek kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!