İlker Başbuğ 21 Mayıs'ta Almanya'da

Güncelleme Tarihi:

İlker Başbuğ 21 Mayısta Almanyada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 09:54

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Hessen Türk Toplumu, Türk-Alman Kulubü, Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği ve Hessen Atatürkcü Düsünce Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Uluslararası Siyaset, Ortadoğu ve Türkiye’ adlı panele katılacak.

Haberin Devamı

 

İlker Başbuğ 21 Mayısta Almanyada

Başbuğ, bugün Frankfurt’ta düzenlenecek panelde, Cumhuriyet’in kuruluşundaki temel niteliklerden başlayarak, Atatürk’ün öngörüleri, dış politika uygulamaları, Ortadoğu’daki güncel gelişmeler ve uluslararası güvenlik konusuna kadar birçok konuda görüşlerini paylaşacak. Dört kurumun panelle ilgili gönderdiği açıklamada:

“Son dönemlerde Türkiye ve Ortadoğu bölgesinde yaşanan oldukça kaygı verici siyasi gelişmeler, öncelikle Avrupa’ya psikolojik, politik ve güvenlik anlamında bire bir yansımakta ve buradaki günlük yaşamımızı doğrudan etkilemektedir. 

Haberin Devamı

Özellikle 2015 yılı sonunda zirveye çıkan mülteci dramı ile beraber, son dönemde Türkiye başta olmak üzere bütün AB ülkelerinde artan toplumsal kutuplaşma, Avrupa’da 2. Dünya Savaşı’ndan sonra son 70 yılın en büyük siyasi krizlerinden birini ortaya çıkartmış, iç politikada olduğu kadar bölgesel ve küresel barışı çok kırılgan hale getirmiştir. 

Bu gelişmelerden sayıları 5 milyonu aşmış olan Avrupalı Türkler son derece olumsuz etkilenmekte, sonuç olarak çok yönlü baskı ve sorunlarla karşı karşıya kalmaktalar.” açıklaması yapıldı.

Tarih: 21 Mayıs 2016, Cumartes

Yer: Frankfurt Marriott Hotel

Adres
: Hamburger Allee 2, 60486 Frankfurt am Main

Giriş
: Saat 14:00 - Proğram saat 15:00

 

BAKMADAN GEÇME!