İlkadım'da 'Adalet ve hakkaniyet bağlamında kadın' paneli

Güncelleme Tarihi:

İlkadımda Adalet ve hakkaniyet bağlamında kadın paneli
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 18:33

İlkadım'da 'Adalet ve hakkaniyet bağlamında kadın' paneli

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'un İlkadım İlçe Müftülüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Adalet ve hakkaniyet bağlamında kadın' konulu panel duzenlendi.


8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İlkadım İlçe Müftülüğü tarafından müftülük konferans salonunda 'Adalet ve hakkaniyet bağlamında kadın' konulu panel duzenlendi.
 Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Nesrin Ak, "Her ne kadar hareket noktası bizim kültürümüz ve inanışımızdan kaynaklanmasa da faydalı sonuçlar, doğru değerlendirmeler ve farklı bakış  açıları oluşturma imkankarından dolayı 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bizler de diyanet camiası olarak katkı ve katılımlarda bulunmak istiyoruz" dedi.

Ardından Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı'nın yönetiminde İlkadım İlçe Müftüsü Hasan Başoğlu, İlçe Vaizi Şuayip Güllü, ve Murakıp Hakkı'nın  konuşmacı olduğu panele geçildi.
 Panelde konuşan İlkadım İlçe Müftüsü Hasan Başoğlu, ise islamdan önce, diğer dinlerde , özellikle cahiliyye döneminde kadına bakışta, O'na değer verilmediği, bir çok konuda insan yerine konulmadığı, kızların diri diri toprağa gömüldüğünü islamla birlikte özellikle asrı saadette kadının insan yerine konduğunu ve yaratılışta eşit olduğunu anlattı.


FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!