İlkadım’da 46 şehide 46 manolya fidanı

Güncelleme Tarihi:

İlkadım’da 46 şehide 46 manolya fidanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2018 11:52

İlkadım’da 46 şehide 46 manolya fidanı

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN İlkadım Belediyesi, 21-26 Mart Ormancılık Haftası dolayısıyla anlamı bir fidan dikimi töreni gerçekleştirdi.

Toybelen Okul Bahçesinde özel olarak ayrılan alanda Afrin Zeytin Dalı harekâtında şehit düşen Mehmetçik için 46 manolya fidanını toprakla buluşturuldu. Törene, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, Samsunda faaliyet yürüten Gazi ve Şehit Dernekleri mensupları, İlkadım Belediye Başkan Yardımcıları, İlkadım Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Çevre Çalışma Grubu Başkanı Ömer Faruk Sönmez, Kent Konseyi Üyeleri, STK Temsilcileri, Muhtarlar, mahalle sakinleri ve Toybelen İlkokulu öğrencileri katıldı.
Türkiye’nin huzuru ve hudut güvenliği için gerçekleştirilen Afrin operasyonunda vatan için toprağa düşen Mehmetçiklerin hatırasını yaşatmak için İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Toybelen Okulu Öğrencileri ile birlikte okul bahçesine manolya fidanlarını büyük bir özenle dikimini gerçekleştirdi. 
Fidan dikimi töreni öncesi İlkadım Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Çevre Çalışma Gurubu Başkanı Ömer Faruk Sönmez Ormancılık haftası kapsamında öğrencilere ağaç ve toprak sevgisi ile birlikte vatan sevgisi ile ilgili seminer verdi. Sönmez, verdiği seminerde geleceğe bırakılacak önemli miraslardan birisinin de ağaç fidanı olduğunu söyledi.
Belediye olarak anlamı ve duygusal bir fidan dikme töreni gerçekleştirdiklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Türk Milletinin huzurunu ve sınır güvenliğini temin ve tesis etmek için Afrin Zeytin Dalı Harekâtında şehit düşen Mehmetçiğimizin hatırasını yaşatmak için 46 manolya fidanını toprakla buluşturuyoruz.  Gencecik fidanlarımız, ülkemiz ve milletimiz için şehit düşerken onların hatırasını yaşatmak için ilkokul öğrencilerimizle birlikte manolya fidanlarımızı dikiyoruz.  Peygamber efendimizin buyurduğu gibi ‘kıyamet gününde dahi olsa elinizde bulunan fidanı dikiniz’ sözleri doğrultusunda aziz şehitlerimiz anısına  yapabileceğimiz en güzel şeylerden birisi de, uğruna canını verdiği vatan toprağının güzelleştirilmesidir. Manevi olarak büyük önem taşıyan bu fidan dikim törenimizde şehitlerimiz adına canımızı feda ettiğimiz vatan toprağımızda birlik ve beraberlik içerisinde kök salıyoruz.  Burada okuyan yavrularımız, bu şehitlik bahçesine geldiğinde ülke toprakları için canını feda eden kahraman Mehmetçiklerin hatırasını yad edecektir.  Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin de düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit düşen askerlerimizi olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sıhhatler diliyorum” diye konuştu.
Fidan dikiminin ardından öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet eden Başkan Tok, öğrencilerle birlikte günün anısına binaen bol bol fotoğraf çekildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!