İlkadım Ramazan ayına hazır

Güncelleme Tarihi:

İlkadım Ramazan ayına hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 17:26

İlkadım Ramazan ayına hazır

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'un İlkadım Belediyesi tarafından Ramazan ayı için maneviyatına uygun anlamlı ve sosyal etkinlikler düzenlendiği belirtildi.

İlkadım Belediyesi tarafından Ramazan ayında 18 ayrı noktada 3 veya 4 mahallenin bir arada olacağı komşu iftarı adı altında iftar programları gerçekleştirilecek. Her sene olduğu gibi bu yılda huzur ve kardeşliği pekiştirecek programlarla Ramazan ayını maneviyatına uygun bir şekilde yaşayacaklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Ramazan ayının maneviyatına uygun planlanan bir birinden güzel programlardan biri olan komşu iftarlarıyla 3-4 mahallenin sakinleri bir araya gelerek yine aynı coşkuyla iftar sofrasında buluşacaklar. 18 ayrı noktada yapılması planlanan iftar buluşmalarında komşu mahallelerden yüzlerce İlkadımlı dualar ve sohbetlerle kardeşliklerini pekiştirme fırsatı bulacak. İftar öncesi, tasavvuf müzikleri, sema gösterisi, ney dinletisi, şiirler, çocuk oyun grupları, yüz boyama, palyaço etkinlikleri yapılacak" diyerek sözlerine şöyle devam etti:
"Bu mübarek ayda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sadece sıcak yemek değil, güler yüz ve sevgi dolu yürekler götüreceğiz. Asırlardır gelen komşuluk geleneğimize Ramazan ayını vesile kılarak komşu programlarımızla yeniden köklü bir şekilde kardeşlik duygusunu perçinleyeceğiz. Ramazan ayının manevi atmosferine uygun bir kimlikle kurra hafız ve imamlarımızın Kuran-ı Kerim ziyafetiyle İlkadım'da yine bambaşka bir Ramazan ayını hep birlikte yaşayacağız."
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!