İlk yerli üretim

Güncelleme Tarihi:

İlk yerli üretim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2013 01:25

BARACK Obama, Bill Clinton, Haydar Aliyev gibi dünya liderleri ile Michael Jackson, Ajda Pekkan, Orhan Gencabay gibi ünlülerin mutfak mermerleri ile dekorasyonlarını yapan İzmirli mermerci Ramazan Yorulmaz, önemli bir araştırma geliştirme başarısına imza attı.

Haberin Devamı

Üç yıllık bir çalışmanın ardından ilk kez doğaltaştan mutfak eviyesi üretti. Üç farklı desende Daha önce doğaltaş dışındaki malzemelerden yapılan ve 1000 Euro fiyatlarla ithal edilen mutfak eviyesini yarı fiyatına doğaltaştan yüzde 100 yerli olarak ürettiklerini dile getiren Yorulmaz Mermer Genel Müdürü Ramazan Yorulmaz, dünyada bu şekilde ilk ürünü tasarlayıp üreterek piyasaya sunduklarını söyledi. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerine büyük önem verdiklerini ve bu proje üzerinde üç yıldır çalıştıklarını anlatan Yorulmaz, “Türkiye’ye her yıl binlerce eviye ithal edildiğini gördükten sonra, bunun yerli üretimini gerçekleştirmek için yola çıktık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda doğaltaştan mutfak eviyesini ürettik. Ar-Ge çalışmaları için 50 bin TL’nin üzerinde yatırım yaptık. El emeği ile yüzde yüz doğaltaştan 3 farklı desendeki eviyemizi üretip, piyasada satılacak hale getirdik. Yurtdışından ithal edilen ürünler 1000 Euro’lar seviyesindeyken, biz yarı fiyatına tüketicilerimize sunuyoruz. TÜBİTAK ve KOSGEB’e başvuru yaptık. Projemize destek alacağız. Ürünümüzün patentini de aldık. Hükümetimizin yerli üretim seferberliğine kendi alanımızda katkı sağladık. İthalatın önüne geçerek, cari açık sorununa sanayici olarak katkı sağlayacağımdan dolayı çok mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

YALITIM SORUNU YOK

Bugüne kadar mutfaklarda hep tezgahlarla aynı renk ve desende eviye talepleri aldıklarını, mutfaklarda çelik ya da farklı eviye kullanımından kaynaklanan su yalıtımı sorunları yaşandığını gördüklerini dile getiren Yorulmaz, yeni ürünlerinin hem tüketiciyi taleplerini karşıladığını, hem de yalıtım sorununu kökten çözdüğünü vurguladı. Hedeflerinin bugüne kadar ithal edilen bu ürünün ihracatını yapmak olduğunu vurgulayan Yorulmaz, girişimlere başladıklarını, önümüzdeki yıl ilk ihracatlarını yapmak istediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!