İlk robotik merkez Kepez'de kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

İlk robotik merkez Kepezde kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2017 12:41

İlk robotik merkez Kepez'de kuruluyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da ilk kodlama eğitimini Kepez'de başlatan Başkan Hakan Tütüncü, ilk robotik merkezi de öğrencisi dünya robot yarışmasında birincisi olan Kepez Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde kuruyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, öğrencilerle sohbet amacıyla Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti. Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İHL Yapma ve Yaşatma Derneği'nin daveti üzerine gerçekleşen ziyarette Başkan Tütüncü, konferans salonunda okulun lise ve ortaokul öğrencileriyle buluştu.

Başkan Hakan Tütüncü, okul binasına girişinde bir öğrencinin piyano çaldığını hatırlatarak, “Bir imam hatip öğrencisinin piyano başında doğunun veya batının eserlerini seslendiriyor olması bizler için iftihar vesilesidir" dedi. Tütüncü, bir öğrencinin 'Neden siyaseti tercih ettiniz' sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa'nın (SAV), 'İnsanların en hayırlısı insanlara en çok faydası dokunandır' hadisi benim için yol gösterici. Gençler ve çocuklar için küçüklüğümden beri güzel bir şehir hayal etmiştim. O şehri kurmak için de siyasete ihtiyaç vardı. 8.5 yıldır belediye başkanıyım. 8.5 yıldan beri eğitimde çok önemli adımlar attık. Çocuklara, gençlere ve sportif faaliyetlere yönelik birçok proje geliştirdik. Geliştirdiğimiz projeleri, düşündüklerini elinizde bir güç varsa gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Buna inandım. Üniversiteyi bitirir bitirmez de kısa bir süre sonra kendimi siyasetin içerisinde buldum. Siyasette 17'nci yılımı geride bıraktım."

Tütüncü, konuşmasında öğrencilere şu müjdeyi verdi:

“Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İHL'nin eğitim seviyesinin hep ileriye gitmesi, yükselmesi için hayaller kuruyoruz. Okulumuzun öğrencisi Eren Ekrem Kallıkçı'nın da aralarında bulunduğu proje ekibi Çin'de düzenlenen Dünya Robot Yarışması'nda birinci olmuş. Öğrencilerimizi, öğretmenlerini tebrik ederim. Robot yarışmasında birinci çıkaran okulumuza güzel bir robotik merkez kazandırıyoruz. Kodlama eğitimi çok önemli. Gençler, bilgi işlem teknolojileriyle, bilgisayarların çalışma yöntemleriyle çok küçük yaşta tanışıyor. Gençlerimize, robot yapma konusunda farklı bir pencereyi aralayacak, farklı eğitimi vermeye başladık. Kepez Belediyesi olarak ilçenin her tarafındaki okullara robotik eğitimler sunmak için kolları sıvadık. İlk robotik laboratuvarı Mahmud Celaleddin Ökten Anadolu İHL'de açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!