İlk puan Paşa'dan

Adanaspor Süper Lig'de ilk puanını deplasmanda Kasımpaşa'dan aldı

Haberin Devamı

Süper Lig’in yeni takımı Adanaspor ilk hafta yaşadığı kayıptan sonra deplasmanda oynadığı maçta Kasımpaşa’dan ilk puanını aldı. Yeter mi yetmez ancak puan puandır. Turuncu Beyazlılar çok daha zorlu maçlar oynayacak ve gerçekten bu savunması yetersiz. Bu nedenle bir an önce buna çözüm bulunmalı. Tamam yeni kurulmuş bir takım olabilir, savunma hattı kendini tanımıyor olabilir ancak bu kadar zafiyet de göstermemeli.

Çıkmakta zorlandı

İlk yarıda topun kontrolü tamamen ev sahibi ekipteydi. Bir türlü defanstan çıkamayan ve istediğini sahaya yansıtamayan Adana ekibi mahkum bir oyun oynadı, 19. Dakikada da golü gördü kalesinde. Bu gol biraz uyandırdı ama ilerde çoğalamayınca, çok ta top kaptırınca rakip üst üste ataklar geliştirdi. Kalede Karacıc, defansta Didi iyi mücadele sergiledi. Maçın 20 ile 30. Dakikalarında atağa çıkan Turuncu Beyazlılar fırsatları değerlendiremedi ve soyunma odasına yenik gitti.

Haberin Devamı

Magaye yalnız kaldı

İkinci yarıya iyi başlayan Adanaspor sahaya da iyi yayıldı. Maç bitene kadar da üstün taraftı. Sahanın en iyilerinden biri olan Magaye ileride yalnızları oynadı. Ta ki Silva girene kadar. Silva girdikten sonra ataklar sıklaştı. Rakip defans bunaltıldı. Üst üsta kazanılan köşe vuruşunu Magaye kullandı. 66. Dakikada yine köşe vuruşundan gelen topla uzak noktada buluşan Renan Dınız topu ağlarla buluşturarak beraberlik golünü kaydetti. Daha sonra da üstün bir sergilenmesine rağmen 3 puan getirecek gol gelmedi ve bir puanla maç bitti.

Milli ara iyi gelecek

Adanaspor deplasmanda aldığı bir puan iyi oldu. Milli maç için verilecek ara da adeta ilaç gibi gelecek. Eksik yönlerini gidermek ve oyuncuların birbirini tanıması açısından çok faydalı olacak. Hatta orta sahaya bir takviye de gelirse ilerisi için çok da iyi olacak. Bir an önce savunma ve takım birlikteliği sağlanırsa üst sıralar neden olmasın…

Yazarın Tüm Yazıları