İlk nöbet Diyarbakır'da

Güncelleme Tarihi:

İlk nöbet Diyarbakırda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 23:57

Bu haftaki grup toplantısını Meclis yerine Diyarbakır’da yapan HDP, Ceren Erkin Parkı’nda ‘vicdan ve adalet’ nöbeti başlattı. Osman Baydemir, “OHAL rejimi ortadan kalkıncaya kadar vicdan ve adalet nöbetimiz devam edecektir” dedi.

Haberin Devamı

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP), bu haftaki grup toplantısını Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Ceren Ekin Park'ta yaptı. Polis, toplantının yapılacağı yeri bariyerlerle çevirirken, alana sadece milletvekilleri ile parti yöneticileri alındı. Toplantıya HDP Grup Sözcüsü Osman Baydemir, Dilan Dirayet Taşdemir, Felaknas Uca, Ziya Pir, Saadet Yıldız, Nimetullah Erdoğmuş, Garo Paylan, Müslüm Doğan, Nadir Yıldırım, Ahmet Yıldırım, Hüda Kaya ve parti yöneticileri katıldı. Diyarbakır’daki ‘vicdan ve adalet nöbeti’ bir hafta sürecek.

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ
HDP Grup Sözcüsü Osman Baydemir, toplantılarının Diyarbakır'da yapılmasının ‘vicdan ve adalet’ hareketi olduğunu söyledi. Baydemir şöyle konuştu: "6.5 milyon insanın iradesi kelepçelenemez, seçme ve seçilme hakları zindana konulamaz. Halkın hür iradesi, vicdanıyla seçmiş olduğu belediye başkanlarına kayyum atanamaz. Onlar özgür olmadıkça bizler kendimizi özgür kılmayacağız. Eş genel başkanlarımız, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız zindanda olduğu müddetçe adalet ve vicdan nöbetimiz devam edecek. Bize şiddet uygulansa bile şiddetle yanıt vermeksizin, kem söz söylenmeksizin. OHAL rejimi ortadan kalkıncaya kadar vicdan ve adalet nöbetimiz devam edecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!