İlk müdahaleyi hocaları yaptı ama kurtaramadılar

Güncelleme Tarihi:

İlk müdahaleyi hocaları yaptı ama kurtaramadılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 15:42

Hatay’da kullandığı motosiklete otomobilin çarpması sonucu ölen tıp öğrencisi 23 yaşındaki Tuğba Alaş’a ilk müdahaleyi olay yerinden geçen, kendisinin de okuduğu Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) öğretim üyesi doktorların yaptığı ortaya çıktı. Hocaları, doktor adayı genç kızın çok renkli bir kişiliği olduğunu, önemli bir kayıp yaşadıkları için çok üzgün olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

MKÜ Tıp Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Tuğba Alaş, geçen cumartesi, para biriktirerek satın aldığı 31 UU 67 plakalı motosikletini kendisi kullanarak üniversite yakınındaki Belen Yolu Orsa Kavşağı’nda giderken, M.K. yönetimindeki 01 VN 254 plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı.

DİYARBAKIR'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Bu sırada kaza alanının bulunduğu yerden geçen Tıp Fakültesi’ndeki doktorlar, öğrencilerine müdahale etti. Kendi öğrencilerini kurtarmak için uzun süre çaba sarf eden doktorlar, başarılı olamadı. Kaza sırasında boynu kırılan ve akciğerlerinde hasar oluşan genç kız, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Antakya Kaws Kuzah LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks) Topluluğu kurucu üyesi olan, müzik tutkunu, amatör fotoğrafçı, doğayı ve hayvanları çok seven Tuğba Alaş’ın cenazesi ailesi tarafından teslim alınarak Diyarbakır’da toprağa verildi. Kazanın ardından gözaltına alınan çarpan otomobilin sürücüsü M.K. ise çıkarıldığı mahkemece ’adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Çevresinde çok sevilen Tuğba Alaş için okuduğu MKÜ’de geçen pazartesi günü anma töreni düzenlendi. Alaş için Antakya Kadın Dayanışması ise 27 Ekim’de Hatay Tabip Odası’nda anma etkinliği yapılacağını açıkladı.

İNANDI: RENKLİ BİR KİŞİLİĞİ KAYBETTİK

MKÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tacettin İnandı, öğrencisi Tuğba Alaş’ın ölümünün üniversitede büyük üzüntü yarattığını söyledi. Prof. Dr. İnandı şöyle konuştu:

"Tuğba Diyarbakırlı bir ailenin çocuğuydu. Çok renkli bir kişiliği vardı. Çello çalardı, fotoğraf çekerdi. Özellikle toplumsal cinsiyet açısından farkılılıkları bulunanlarla ilgili sosyal sorumluluk projelerinde yer alırdı. Bu ölüm bizi derinden yaraladı. Biz üniversite olarak bu kazadan, Tuğba’nın ölümünden çok etkilendi. Trafik ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri. Trafik konusunda mutlaka eğitimler verilmeli. Bu acı kaybımız dilerim trafik açısından bir farkındalık yaratır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!