‘İlk Makalem’ kitap haline getiriliyor

Güncelleme Tarihi:

‘İlk Makalem’ kitap haline getiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 11:22

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Imagentur işbirliğiyle Almanya’da ilk kez uyguladığı ‘İlk Makalem’ projesi, 28 Ekim-2 Kasım arasında İstanbul’a yapılan kültür gezisiyle sona erdi.

Haberin Devamı

YARIŞMAYA katılan ve Türkiye hakkında en güzel makaleyi yazan 15 genç, İstanbul’da yazarlarla tanıştı, kültür-sanat, vakıf ve derneklerle, bir matbaayı yayınevlerini ziyaret etti, şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.
Imagentur Genel Müdürü ve İlk Makalem Projesi’nin Koordinatörü Tarık Bayram Gölezlioğlu, geleceğin genç şair ve yazar adayı gençlerle çok verimli bir gezi yaptıklarını, gençlerin eski Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından kabul edildiğini, önemli yazar ve şairlerle bir araya geldiğini söyledi. Gölezlioğlu, “Burada doğup büyüyen çocukların ileride Fatma Aydemir, Feridun Zaimoğlu gibi Alman edebiyatına değer katmalarını istiyoruz. Biz bu projeyle bir kar topu yuvarladık, bu gençlerin belki ileride hepsi yazar, şair olmayacak ancak içlerinden bir, iki tanesi bile yazmayı sürdürürse biz görevimizi yapmış sayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

YAŞADIKLARI YERİ YAZACAKLAR
Tarık Bayram Gölezlioğlu, Türkiye hakkında makale yazan gençlerden İstanbul gezisi dönüşünde bir makale daha yazmalarını istediklerini kaydederek, “İlk makalede konusu Türkiye olan bir yazı yazmalarını istemiştik. İstanbul’u gezip gördükten sonra dönüşte bu kez Almanya’da doğup büyüdükleri, kendi üzerlerinde iz bırakan, yaşadıkları şehri, kasabayı yazmalarını istedik. Gençlerin yazdıkları bu makaleleri bir kitap haline getirip, Almanya’nın önemli kütüphanelerine, öğrencilerin okullarına ve bulundukları şehirlerin kütüphanelerine hediye etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!