İlk lider Gençlerbirliği

Güncelleme Tarihi:

İlk lider Gençlerbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2012 00:00

Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunun ilk haftası bugün yapılan 2 maçla tamamlanırken, Gençlerbirliği birinci haftayı lider olarak kapattı.

Ligin ilk haftasında Ankara'da Gençlerbirliği ile Medical Park Antalyaspor karşılaştı. Başkent ekibi kırmızı-siyahlılar, rakibi önünde 1-0 geriye düşmesine karşın, maçı 3-1 kazanarak, lige iyi bir başlangıç yaptı. Gençlerbirliği'nin gollerini Zec (2) ve Oktay atarken, Medical Park Antalyaspor'un tek golü ise Uğur'dan geldi.

Galatasaray, ilk haftada sahasında ligin yeni takımlarından Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar rakibini Umut'un 2 golüyle 2-1 mağlup ederek, iyi bir başlangıç yaptı. Kasımpaşa'nın tek golü ise İlhan'dan geldi. Bu sonuçla Galatasaray, “dört büyükler” arasında tek galibiyet alan takım oldu.

Fenerbahçe ise deplasmanda Sanica Boru Elazığspor ile 1-1 berabere kaldı. 50. dakikada Tum'un golüyle 1-0 yenik duruma düşen sarı-lacivertliler, 64. dakikada Kuyt'un golüyle skora denge getirdi. Fenerbahçe, 65. dakikada Sedat'ın atılmasıyla 10 kişi kalan rakibi karşısında galibiyet golünü bir türlü bulamadı ve karşılaşma 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 59. dakikada Cihan'ın attığı golle 1-0 öne geçerken, siyah-beyazlılar 83. dakikada Almeida'nın golüyle beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda iki takımın çabaları da galibiyet golünü getirmeyince, karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

Ligin açılış maçında Eskişehirspor, sahasında yeni ekiplerden Akhisar Belediyespor'a uzatma bölümünde Güray ile gelen golle 1-0 yenildi. Akhisar Belediyespor bu sonuçla Spor Toto Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapmış oldu.

Bursaspor, deplasmanda Kayserispor'u 1-0'lık sonuçla geçerek, lige iyi bir sonuçla başladı. Bursaspor, 26. dakikada Pinto'nun golüyle devreyi 1-0 üstün tamamladı. Maçın 81. dakikasında Hakan Aslantaş'ın atılmasıyla 10 kişi kalan Bursaspor, rakibinin beraberliği yakalama çabalarına izin vermedi ve sahadan 1-0 galip ayrılarak, 3 puanı almayı başardı. Mersin İdmanyurdu ise sahasında konuk ettiği Orduspor ile 0-0 berabere kaldı. Bu karşılaşma ligdeki tek golsüz müsabakaya sahne oldu.

Karabük'teki maçta, Kardemir Karabükspor ile Trabzonspor 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor, 19. dakikada Volkan'ın golüyle 1-0 öne geçerken, Kardemir Karabükspor, 80. dakikada Shelton ile beraberliği sağladı ve maç 1-1 sona erdi. Sivasspor, deplasmanda Gaziantepspor'u 49. dakikada Suarez'in golüyle 1-0'lık sonuçla geçerek, lige 3 puanla başladı. Ligin ilk haftasında 16 gol atılırken, 2 maçı evsahibi, 3 müsabakayı deplasman takımları kazandı. Ligdeki 4 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında alınan sonuçlar, gelecek haftanın maç programı ve puan cetveli ise şöyle:

Alınan sonuçlar

Galatasaray-Kasımpaşa.....................: 2-1
Gençlerbirliği-Medical Park Antalyaspor...: 3-1
Gaziantepspor-Sivasspor...................: 0-1
Eskişehirspor-Akhisar Belediyespor........: 0-1
İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş.: 1-1
Sanica Boru Elazığspor-Fenerbahçe.........: 1-1
Kardemir Karabükspor-Trabzonspor..........: 1-1
Kayserispor-Bursaspor.....................: 0-1
Mersin İdmanyurdu-Orduspor................: 0-0

Haftanın programı

Kasımpaşa-Kardemir Karabükspor, Orduspor-Eskişehirspor, Akhisar Belediyespor-Gençlerbirliği, Sivasspor-Mersin İdmanyurdu, Fenerbahçe-Gaziantepspor, Beşiktaş-Galatasaray, Trabzonspor-Sanica Boru Elazığspor, Bursaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Medical Park Antalyaspor-Kayserispor.

Puan durumu

İlk lider Gençlerbirliği
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!