İlk kez kumda oynayacaklar

Güncelleme Tarihi:

İlk kez kumda oynayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 14:38

İlk kez kumda oynayacaklar

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'da yapılacak olan Deaflympics 2017’de mücadele edecek Türkiye İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Milli Takımı kamp çalışmalarını Antalya’da sürdürüyor. Kadrodaki salon kökenli ​kadın sporcular ilk defa kum üstünde yarışacak olmanın heyecanı içinde. 

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için kamp çalışmalarına hız veren Türkiye İşitme Engelliler  Plaj Voleybolu Milli Takımı Samsun'da yapılacak oyunlar için antrenmanlarını sürdürüyor. Kamp dönemini Antalya'da geçiren Plaj Voleybolu Milli Takımı’nın salon voleybolu kökenli olan kadın üyeleri, aynı zamanda ilk defa kum üzerinde yarışacak olmanın heyecanını yaşıyor. Erkeklerdeyse takım daha önce 2012 yılında düzenlenen dünya şampiyonasında 4'üncü olmuştu.

Kamp dönemi ile ilgili bilgiler veren Türkiye Voleybol Federasyonu Milli Takımlar Altyapı Başantrenörü Ahmet Tunçay, daha fazla sporcuya ulaşmak adına kadroyu geniş tuttuklarını söyledi. Tunçay, "Oyunlar için Alanya'da çalışmalarımız devam ediyor. Olimpiyatlarda hem erkeklerde hem de kadınlarda ikişerli takımlar halinde toplam 8 sporcu ile yer alacağız. Takımımız çok genç sporculardan oluşuyor.  Önce sporcuların taramasını yaptık, ligden oyuncu seçtik. Fakat kadın sporcu bulmakta biraz zorlandık. Takımımızda 2001 doğumlu sporcumuz bile var. Bu yüzden kadınlar takımımızdaki sporcularımız ilk defa kum üzerinde plaj voleybolu oynacak" dedi.

“HEDEFİMİZ İLK 8’E GİRMEK”

Plaj voleybolunda 2012'deki dünya şampiyonasında dördüncü olduklarını söyleyen genç antrenör Tunçay, "Açıkçası plaj voleybolunda hedeflerimiz giderek yükseliyor. Oyunlarda güçlü takımlarla oynayacağız. Plaj voleybolu, salona göre üç kat daha zorlu bir branş. Elimizden geleni yaparak madalya almak için mücadele edeceğiz. Hedefimiz erkeklerde ilk 8'e girmek. Alanya’da düzenlenen dünya şampiyonasında sporcularımızdan Cevat ve Ozan ile dünya 4’üncüsü olduk. Bizim amacımız sporcuları profosyenel hayata hazırlayarak başarılarını daim ettirebilmek " değerlendirmesinde bulundu.
"EV SAHİBİ AVANTAJINI KULLANMAK İSTİYORUZ"

Oyunların Samsun'un ev sahipliğinde yapılacak olmasından dolayı mutlu olduklarını ve bunu avantaja çevirmek istediklerini de sözlerine ekleyen Tunçay, "Çünkü Samsun halkı plaj voleybolunu çok seviyor. Türkiye Voleybol Federasyonu, her yıl Samsun'da Pro Beach Tour düzenliyor. Dolayısıyla ilgi de bir hayli fazla. Oradaki vatandaşlarımız spora destek oluyor. Ben eminim ki vatandaşlarımız olimpiyat müsabakalarında da bize sonsuz destek olacak. Ev sahibi avantajını sonuna kadar kullanmak istiyoruz" diye konuştu.
Türkiye İşitme Engelliler Kadın Plaj Voleybol Milli Takımı kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Antrenörler: TVF  Milli Takımlar Altyapı Başantrenörü Ahmet Tunçay,  Bulut İnan Kurt, Zeynep Göktaş Erkekler: Yasin Okatay (1990),  Resul Tekin ( 1996),  Emre Şahin  (1999),  Harun Metin (2001) Kadınlar: Ayşegül Yalnız(1999), İlayda Pay(1998), Damla Buse Celep(2001), Meltem Çal (1998).
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!