GeriSeyahat İlk kez gidecekler için Budapeşte
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İlk kez gidecekler için Budapeşte

İlk kez gidecekler için Budapeşte

Orta Avrupa'nın incisi Budepeşte, hem Batı hem de Doğu Avrupa'nın izlerini bulabileceğiniz, Avrupa tarihini ve sanatını yerinde deneyimleyip, tüm Avrupa'yı kendine çeken eğlence mekanlarında stres atabileceğiniz eşsiz bir şehir.

KÖPRÜLERİN ŞEHRİ 

İlk kez gidecekler için Budapeşte

Budepeşte Avrupa'nın can damarlarından biri olan Tuna Nehri'nin iki yanına kurulmuştur. Şehrin iki yanı, Buda ve Peşte olarak adlandırılmıştır. Buda daha eski ve turistik bir yerleşim yeridir ve çoğu tarihi kalıntı burada yer alır. Peşte ise şehrin daha modern yüzünü temsil eder. İş hayatı ve gündelik hayatın büyük bir bölümü, yüz ölçümü de daha büyük olan Peşte kısmında yaşanır. Şehrin iki yanı köprülerle birbirine bağlanmıştır. Bu köprüler hem mimari, hem de tarihi açıdan çok ilgi çekicidir. En eski köprü, yapımı 1849 yılında tamamlanan Zincir Köprü'dür. Bu köprünün üzerinden yürüyerek karşı tarafa geçmek Budapeşte'de yapılması gerekenler arasındadır.

BUDAPEŞTE'DE SANAT TURU 

İlk kez gidecekler için Budapeşte

Bu kadar çok kültürün kesiştiği bir şehirde elbette sanat severler için de birçok ilgi çekici merkez bulunur. Eğer klasik dönem eserlerine meraklıysanız, Ulusal Galeri'yi kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Budepeşte'de çağdaş sanat eserleri görmek isterseniz ise Hall of Art yani Sanat Müzesi'ne uğrayabilirsiniz. Budepeşte, klasik müzik için de çok önemli bir merkezdir. Opera binasını ziyaret edebilir, akşamları meydanlarda düzenlenen klasik müzik ziyafetlerine katılabilirsiniz.

AVRUPA TARİHİ'NİN KESİŞME NOKTASI

İlk kez gidecekler için Budapeşte

Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun mirasını ve Osmanlı kuşatmasının izlerini çok iyi korunmuş tarihi kalıntılarda ve müzelerde keşfedebilirsiniz. Ulusal Macar Müzesi, Etnografi Müzesi ve Korku Müzesi en sık ziyaret edilen müzeler arasında yer alır. Peşte kıyısında yer alan parlamento binası, mükemmel mimarisi ile sizleri büyüleyecektir. Ayrıca içerideki sergide Macar kraliyet ailesinin mücevherlerini de görebilirsiniz. Buda Kalesi'nde ise Peşte tarafının manzarasını izleyebilir, çok güzel fotoğraflar çekebilir, kalenin içindeki sergileri ziyaret edebilirsiniz.

EĞLENCELİ GECELER 

İlk kez gidecekler için Budapeşte

Budepeşte, birçok üniversiteye ev sahipliği yaptığı için nüfusu çok gençtir ve uygun fiyatlı eğlence mekanları da çok çeşitlidir. Macar spesiyallerini deneyeceğiniz bir akşam yemeği sonrasında, ister Budepeşte'nin ilginç dekorlu barlarında içkinizi yudumlarsınız, ister gece geç saatlerde açılan gece klüplerinde sabaha dek eğlenirsiniz. Şehir, termal banyolarıyla da çok ünlüdür ve gündüz saatlerinde sakin bir ortamda rahatlayabileceğiniz bu mekanlarda, geceleri düzenlenen çılgın partilere de katılabilirsiniz.

Şimdi eğer hazırsanız Gidello gezginlerinin planladığı size özel Budapeşte turlarından birini seçebilir veya kendi turunuzu planlayabilirsiniz.

False