İlk kepçe Sincan’a indi

Güncelleme Tarihi:

İlk kepçe Sincan’a indi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2012 00:00

Ankara Hürriyet’in Temmuz ayında ‘Başkent kayıyor’ haberiyle gündeme getirdiği Sincan Doğankent yapı Kooperatifleri’ndeki 5 blok, düzenlenen törenle yıkıldı. Vatandaşlardan bazıları, yıkım işlemleri esnasında hatıra için cep telefonlarıyla görüntü aldı.

Haberin Devamı

Başkent’te kentsel dönüşüm kapsamında ilk kepçe vuruldu. Ankara Hürriyet’in, ‘Başkent kayıyor’ haberiyle gündeme getirdiği Sincan ilçesinin Osmanlı Mahallesi Doğankent Yapı Kooperatifi’ndeki 5 blok, taşıdığı yüksek risk nedeniyle kentsel dönüşüm kapsamında düzenlenen törenle yıkıldı. Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve bürokratlar katıldı. Bakan Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin diğer devletlerle mukayese edildiğinde, “dünyaya parmak ısırttığını’’ söyleyerek şöyle devam etti:

Haberin Devamı

AÇIKGÖZLERE FIRSAT VERMEYİN

“Kentsel dönüşüm kanunu, seferberlik ruhu taşıyor. Vatandaşlarımıza diyoruz ki riskli evlerinizi siz tespit ettirin. Biz 200’e yakın firmayı, kuruluşu lisanslandırdık. Gelip bunlar teknik detaylarına bakacak, ‘Bu bina sakattır’ diyecek. Ondan sonra insanlarımız kendi evlerini kendileri yıkacak. Biz Bakanlık olarak, devlet olarak yardım edeceğiz. Vatandaşımıza diyoruz ki açıkgözlere, oyun bozanlara fırsat vermeyin. İnsanların canını kollamaya yönelik bu yasayı istismar ederek, birtakım menfaatler devşirmeye çalışanlara prim vermeyin.

KİRA YA DA FAİZ DESTEĞİ

Vatandaşımız müteahhidi kendisi bulacak. Biz de kendisine yardımcı olacağız. Teknik şartnamede belediyelerimiz yardımcı olacak. Ev yaparken kira yardımı ya da faiz desteği alabilecek. Ancak hem kira yardımı hem de faiz desteği yapılmayacak. Faizler şu anda aşağı yukarı yüzde 8 ve yarısını biz vereceğiz, yarısını da müteahhit verirse sıfır faizle kredi alma imkanı doğacak. Artık Japonya’da, Batı Amerika’da olduğu gibi 6, 7, 8 şiddetindeki depremlerde binalarımız yıkılmasın. Bina stokumuzu mutlaka bu hale getireceğiz.”

ADAM GİBİ YAŞAYACAĞIZ

ANKARA Valisi Alaaddin Yüksel ise konuşmasında 17 Ağustos depreminin Türkiye’ye büyük acılar yaşattığına değinerek, “35 bin yurttaşımızı kaybettik ama öldüren doğal afet değil, kötü koşullu yapılar oldu. Kentsel dönüşümü mutlaka yerine getireceğiz. Sağlıklı nesiller, yaşam koşulları iyi olan yerleşim yerleriyle mümkündür. Adam gibi yaşayacağız, dönüşümü kararlılıkla başaracağız’’ ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

GÖRÜNTÜ ALDILAR

Doğankent Yapı Kooperatifleri’nde oturan vatandaşlar, kentsel dönüşüm kapsamında evlerinin yıkılmasını izledi. Acı tatlı bir çok anıyı yaşadıkları ve hayatlarının önemli bir bölümünü burada geçirdiklerini söyleyen vatandaşlardan bazıları, yıkım işlemleri esnasında hatıra için cep telefonlarıyla görüntü aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!