İlk kazma 18 Ağustos’ta vurulacak

Güncelleme Tarihi:

İlk kazma 18 Ağustos’ta vurulacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2017 14:10

Kahramankazan Belediyesi, ilçeyi Ankara’ya bağlayan devlet karayolunun genişletilmesi çalışmalarının 18 Ağustos Cuma günü, Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılacağı temel atma töreniyle başlayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinden oluşan heyet, yolun genişletilmesiyle ilgili Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ü ziyaret ederek yol güzergâhında incelemelerde bulundu. 28.4 kilometrelik bölümde gerçekleştirilecek genişletme çalışmaları kapsamında, iki şerit olan bölünmüş yol üç şeride çıkarılacak. Proje doğrultusunda yol üzerinde 12 adet de köprülü kavşak inşa edilecek. Genişletme sayesinde sanayi kuruluşlarının ve Ankara Lojistik Üssü’nün de bulunduğu bölgedeki trafik yoğunluğunun azaltılarak daha güvenli bir trafik akışının sağlanması amaçlanıyor. 2020 yılında tamamlanması planlanan yol genişletilmesi çalışmaları 370 milyon TL’ye mâl olacak.
Karayolunun genişletilmesinin Kahramankazan’a ve bölgeye büyük katkıları olacağını vurgulayan Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Yoğunluk sebebiyle, Kahramankazan-Ankara yolu bugünkü durumuyla sabahları ve akşamları ile hafta sonları çekilmez bir hale geliyor. Kahramankazan halkının hatta Ankaralıların yıllardır ümitle beklediği bu yol herkese hayırlı olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!