İlk kayıp İlk gerginlik

Güncelleme Tarihi:

İlk kayıp İlk gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2017 14:31

Teknik Direktör Ümit Özat, takım kaptanları Ahmet Oğuz ve Uğur Çiftçi ile hücum oyuncusu Vedat Muriç’i, kırmızı-siyahlı taraftarlar ise yöneticileri hedef aldı.

Haberin Devamı

Süper Lig’in yeni sezonunun ilk haftasında sahasında Kardemir Karabükspor ile 1-1 berabere kalan Gençlerbirliği’nde, hem maç sırasında hem de sonrasında sinirler gerildi. Merhum duayen Başkan İlhan Cavcav adını taşıyan sezona iyi bir başlangıç yapmayı hedefleyen Başkent ekibi, rakibi karşısında etkili olamadı ve sahadan bir puanla ayrıldı.
Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, sert mesajlar verdi. Maçın hemen başında şok bir gol yediklerini belirten Özat, şöyle konuştu:
“İkinci dakikada hiç pozisyon yokken Ahmet Oğuz’un asistiyle yediğimiz bir gol var. Buna rağmen takım iyi reaksiyon verdi. Ben, özellikle ilk yarıdaki mücadeleden çok memnunum. Ligin ilk maçları zordur, hava sıcak. Kaçırdığımız net pozisyonlar var. Yediğimiz golü pozisyon diye saymanın bir anlamı yok. Bizim için puan puandır. Önümüzde Konyaspor maçı var. Artık ona en iyi şekilde hazırlanacağız.”

BİR OYUNCUDAN HABER BEKLİYORUZ

Özat, Gençlerbirliği’nin rakibe az rahatsızlık veren hücum hattına sahip olduğu ve bazı oyunculara daha ne kadar sabır göstereceğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:
“Bazıları, kendilerini çok değerli sanıp üstüne alınıyor. Biz 10 oyuncu almadık. Öyle bir algı oluşturuluyor. Bizden Serdar Gürler gitti, Serdar Özkan geldi. Aydın Karabulut gitti, Ahmet İlhan geldi. Anıl Karaer gitti, Ousmane geldi ve Selçuk Şahin gitti, Diallo geldi. Mehmet Taş, maç başı 10 bin TL’ye geldi. Bizim yaptığımız transferler Zeki, Manu, Peter. Biz 10 oyuncu mu almış olduk. Oyuncuyu kimin aldığının bir önemi yok. Biz her oyuncuyu kulübe faydalı olsun diye alıyoruz. Peter’in biz zamana ihtiyacı var. Bu zamanı dünyanın her kulübünde veriyorlar, Türkiye’de vermiyorlar. Bugünden sonra belki bir hamlemiz olabilir, bir oyuncuyla ilgili haber bekliyoruz. Biz 10 oyuncu almadık. Bu işin üzerinden, maalesef aranızda bizlere yafta yapıştıracak kadar ahlaksızlıklar da var. Bu takım son 10 yılın en iyi performansını vermiş, bunun yerine yapılan transferler eleştiriliyor. Yalan haber yapanları antrenmanlara almayacağım. Bunu da değerli gördüğüm için değil kamuoyu bilsin diye söylüyorum.”

KAPTANLAR İŞİN UCUNDAN TUTACAK

Özat, Vedat Muriç’in bazı anlamlarda kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini de belirterek, “Sana her maç şans geliyor kardeşim. Bunu değerlendirmen lazım. Ahmet ve Uğur, bunlar bu takımın kaptanıysa, kaptanlığa yakışır şekilde oynayacak. Zeki’yi almasaydım bütün sezon Ahmet’e, Alper’i almasaydım, Halil İbrahim gelmeseydi, Uğur’a mahkum mu kalacaktım? Önce kaptanlar bu işin ucundan tutacak. Ben bunları onların yüzüne de söylediğim için, sizlerin önünde de rahatça konuşabiliyorum. Getirisi götürüsü banaysa yüzlerine söylediğimi herkesin içinde de söylerim. Arkadaşlarının emeğini harcayamazsın” diye konuştu.

TARAFTAR YÖNETİME MESAJ GÖNDERDİ

Gençlerbirliği ile Kardemir Karbükspor arasındaki mücadeleyi yaklaşık 2 bin civarında taraftar takip ederken, kırmızı-siyahlı taraftarların, yönetime yönelik eleştirileri dikkat çekti. Bu tarz davranışlara, Gençlerbirliği’nin 19 Mayıs Stadı’ndaki maçlarda çok sık rastlanmazken, kırmızı-siyahlı ekibi desteklemeye gelen, kapalı tribündeki izleyiciler, “Yönetim takıma forvet alsana”, “Taraftar burada üyeler nerede”, “Amatör futbolcu istemiyoruz” diye uzun süre tezahüratta bulundu.

TAKIM GELENEĞİ DEVAM ETTİRDİ

Gençlerbirliği, sezon açılış maçlarında puan kaybetme geleneğini Kardemir Karabükspor karşısında da sürdürdü. Kırmızı-siyahlılar, son 10 sezonda, ligin ilk haftasındaki maçlarda 5 beraberlik, (Çaykur Rizespor 1-1, Eskişehirspor 0-0, Kocaelispor 1-1, Kayserispor 0-0 ve Kardemir Karabükspor 1-1), alırken, 3 müsabakada (ÇaykurR Rizespor 3-2, Samsunspor 3-2 ve Çaykur Rizespor 1-0) yenildi. 2 karşılaşmada ise (Gaziantepspor 2-0, Antalyaspor 3-1) rakiplerini yenip, sezona 3 puanla başladı.

Haberin Devamı

CAVCAV'IN ADI VERİLDİ

Haberin Devamı

Altındağ İlçesi Hacettepe Mahallesi sınırları içinde yer alan Dutluk Sokağa, yeni yılın ilk ayında hayatını kaybeden Gençlerbirliği’nin duayen başkanı İlhan Cavcav’ın adı verildi. Organizasyonda, Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Murat Cavcav ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Düzenlenen etkinlikte, Ankara Kulübü Genel Başkanı Metin Özaslan ve Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav birer konuşma yaptı. Murat Cavcav, sorumluluklarının farkında olduklarını söyleyerek, “İlhan Cavcav, iyi bir spor adamı, iyi bir Ankaralıydı. Bu sokağa babamın, onursal başkanımızın adının verilmesi bizi son derece mutlu etti. Bu açılışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından seymenler eşliğinde kortejle yürüyen grup, Dutluk Sokağı’na geldi. Başkan Murat Cavcav, tören sonunda, sokak tabelasını, İlhan Cavcav ismini taşıyan tabela ile değiştirdi.

Haberin Devamı

HACETTEPE'Yİ 2-1 YENDİLER

Süper Ligin ilk haftasında Kardemir Karabükspor ile sahasında 1-1 berabere kalan Gençlerbirliği, Konyaspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı. Karabükspor müsabakasında forma giyen oyuncular, yenileme antrenmanı yaparken, görev almayan futbolcular Hacettepe ile antrenman maçına çıktı.
İlk yarıyı, Ousmane N’Diaye’nin golüyle 1-0 önde kapatan Gençlerbirliği, ikinci yarıda Elvis Manu ile farkı ikiye çıkardı. Maçın son bölümünde Hacettepe, Noyan’ın penaltı golüyle durumu 2-1’e getirdi ve maç bu skorla tamamlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!