İlk iOS Uygulama Geliştirme Merkezi İtalya'da açılıyor

Güncelleme Tarihi:

İlk iOS Uygulama Geliştirme Merkezi İtalyada açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 14:27

Apple, öğrencilere dünyanın en yenilikçi ve canlı uygulama ekosistemi olan iOS platformunda uygulama geliştirme eğitimi vermek ve pratik beceriler kazandırmak için Avrupa’nın ilk iOS Uygulama Geliştirme Merkezi’ni İtalya’da kuracağını duyurdu.

Haberin Devamı

Napoli’de, Apple’ın iş ortağı olan bir kurumda yer alacak olan iOS Uygulama Geliştirme Merkezi, geleceğin geliştiricileri olacak binlerce öğrenciyi hazırlamak için öğretmenlere destek verecek ve özel bir ders programı sunacak. Şirket ayrıca, bu ders programını tamamlaması ve öğrencilere ek fırsatlar yaratması için, geliştiricilere eğitim veren İtalya’daki iş ortaklarıyla birlikte çalışacak.

“Avrupa, dünyanın en yaratıcı geliştiricilerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. İtalya’daki yeni nesil girişimcilerin başarıya ulaşmak için ihtiyaçları olan becerileri kazanmalarına yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz.” diyen Apple CEO’su Tim Cook, sözlerine şöyle devam etti: “Apple’ın Avrupa’da oluşturduğu 1,4 milyon kişilik istihdamın arkasında yatan itici güçlerden biri App Store

Bu işlerin 1,2 milyonu uygulama geliştiricileri, yazılım mühendisleri ve iOS için uygulama oluşturan girişimcilerin yanı sıra, uygulama ekonomisinde doğrudan ve dolaylı olarak yer alan IT dışındaki işleri kapsıyor.

İtalya’da, App Store’la bağlantılı 75.000’in üzerinde iş bulunuyor ve geliştirici topluluğu son derece hareketli. IK Multimedia, ilk uygulamasını 2009 yılında piyasaya sundu ve uygulama, bu tarihten beri 25 milyondan fazla kez indirildi. 2003 yılında piyasaya sunulan Musement, şimdi yedi dilde sunuluyor ve 50 ülkedeki 300 şehirde kişilerin hareket halindeyken seyahat ve tur rezervasyonları yapmalarını kolaylaştırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!