Ä°lk günün kurbanı Cilic

Güncelleme Tarihi:

İlk günün kurbanı Cilic
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 12:48

Wimbledon'ın ilk gününde 11 numaralı seribaşı Marin Cilic, Florian Mayer'e üç sette elenerek ilk günün en büyük sürprizine imza attı.

Haberin Devamı

Sezonun 3. Grand Slam'i olan Wimbledon'da ilk gün, Hırvat Marin Cilic ile Alman Florian Mayer'i karşı karşıya getirdi. Mayer; Cilic'i 6-2, 6-4 ve 7-6(1)'lık setlerle eleyerek önemli bir sürprize imza attı.

Maçın açılış setinde Mayer, Cilic'in servisini 2 kez kırma başarısı gösterip kendi servislerinde rakibine servis kırma şansı tanımayınca 6-2'lik skorla sonuca gitti.


İkinci set mücadele itibarı ile açılış setine göre daha çekişmeliydi. Mayer, aynı ilk sette olduğu gibi bu sette de servisini hiç kırdırmadı ve eline geçen 4 servis kırma şansının birini değerlendirdi. Bu 1 break'lik avantaj da seti 6-4'lük skorla Alman tenisçiye getirdi.

Mücadelenin üçüncü seti, ilk 12 oyunda iki raketin de birbirine üstünlük sağlayamaması sonucu tie-break'e gitti. Tie-break setinde Cilic'i sürklase eden Mayer, tie-break'i 7-1, seti de 7-6'lık skorla kazanarak set kaybetmeden 2. tura yükselmiş oldu.

Haberin Devamı

Cilic, winner sayılarında rakibine 50-47 üstünlük kurmuÅŸ olsa da yaptığı 31 basit hatayla adeta sonunu hazırladı ve turnuvaya ilk turda veda ederek büyük hayal kırıklığı yarattı.  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!