İlk engelsiz bayrağı metroya

Güncelleme Tarihi:

İlk engelsiz bayrağı metroya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 16:28

İZMİR Metrosu, engelli kullanımına uygunluk kriterlerini sağlayarak ilk kez kırmızı bayrak alan kuruluş oldu.

Haberin Devamı

Konak İstasyonu girişinde bu nedenle düzenlenen törende Başkan Aziz Kocaoğlu, kırmızı bayrak belgesini İzmir Metro Genel Müdürü Sönmez Alev’e verdi. Kocaoğlu ve Alev daha sonra İstasyon girişindeki göndere üzerinde “engelsizizmir” yazan kırmızı bayrağı çekti.
İşyerini, binasını, şirketini engelli kullanımına uygun hale getirenlere kırmızı bayrak verilmesinin kararlaştırıldığını belirten Kocaoğlu, “Örnek olması için belediye şirketi olan İzmir Metro kırmızı bayrak hakkı elde etti. Bu bayrak bir simgedir, engelli kullanımına uygunluğu temsil ediyor” dedi.

Layık olmaya çalışıyoruz
Otobüslerin hemen hemen tamamının engellilere uygun hale getirildiğini, kaldırımların yönlendirmelerle donatılmaya başladığını belirten Kocaoğlu, belli şikayetler olduğunu, plastik yapışkanlardan kaynaklanan sorunların çözüleceğini söyledi, şöyle konuştu:
“Engellilere layık olmaya çalışıyoruz. Eksiklerimiz var. Öğrene öğrene, talepleri değerlendire değerlendire ilerleyeceğiz. ‘Bir proje yapalım her şeyi düzelteyim.’ Böyle bir şey yok. ‘Bir hareket yapayım İzmir kalkınsın’ diye bir şey yok. ‘İş yapayım tüm yaşam kalitesini, standartını yükselteyim’ diye bir şey de yok. Kaliteyi, refahı artırmak, yaşamı kolaylaştırmak küçük küçük iyileştirmeler yaparak, ama sürekli hiç bıkmadan uğraşarak olacak.”

Haberin Devamı

Sokak köpekleri yakınması

Kocaoğlu, tören alanında bir-iki sokak köpeğinin bulunmasına da dikkat çekti, şunları söyledi:
“Hepimiz hayvanseveriz ama yasa (Hayvanları Koruma Yasası) çıktığından beri resmi törenlerin, açık havada yapılan etkinliklerin en büyük aktörü sokak köpekleri oldu. Bu işin yasal düzenlemesi yapılır mı? Arkadaşlarımız ve biz bu konuda soruşturma da geçirdik. Savcılığa suç duyurusunda bile bulunuldu. Bu iş zapt-ı rapt altına alınmalı. Bu hayvanların çoğu trafik kazasında ya sakat kalıyor, ya hayatını kaybediyor. Büyükşehir ve ilçe belediyeler tarafından son derece sağlıklı, veterinerler kontrolünde, yaşamalarını sağlamak bizim görevimiz. Abu bu yasal engelin altını çizmek istiyorum.”
Hem tören sırasında hem de Kocaoğlu belediye binasına gidene kadar sokak köpekleri çevreden ayrılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!