Ä°lk dört belli oldu

KİM ne derse desin ilk dört belli oldu.

Haberin Devamı

Büyük mucizeler olmazsa play-off’a Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kalacak. Hatta şu andaki sıralama bile değişmeyecek gibi gözüküyor. Çoğunlukla olduğu gibi yine dört büyükler arasında şampiyonluk çözülecek. Aslında ilk haftalarda biraz heyecanlanmıştık. Bazı Anadolu takımları gümbür gümbür geliyorlardı. Ancak daha sonra sanki hepsi birden frene bastılar.

70’li yıllara dönecekken...

Mesela EskiÅŸehirspor, bizleri çok umutlandırmıştı. 70’li yıllardaki o EskiÅŸehirspor’u hayal etmeye baÅŸlamıştık. Skibbe’nin ayrılmasından sonra düşüş baÅŸladı ve devam ediyor. Mersin Ä°Y, Ä°stanbul BÅžB ve Manisaspor da istikrarı koruyamayan takımların başında geldi.Â
Hayal kırıklığı yaratan takımların başında ise Bursa, Gaziantep ve Kayseri var. Zaten konumları da ortada ve küme düşme hattının biraz üstünde yer alıyorlar. Son iki sezondur küme düşme korkusu yaşayan Sivasspor’a ve Rıza Çalımbay’a ise alkış göndermemiz gerekir. Tüm imkansızlıklara rağmen Rıza Hoca, Sivasspor’u zirveyi zorlayacak bir takım haline getirmiş.
Galatasaray, düşme potasından kurtulmaya çalışan Karabükspor’u farklı yendi. Terim’in aslanları hız kesmeden devam ediyorlar. Karadeniz derbisinde ise Trabzonspor yine gol makinesi Burak ile güldü desek abartmış olmayız. Beşiktaş ve Fenerbahçe, biraz zorlansalarda haftayı kayıpsız geçtiler.

Haberin Devamı

A.Gücü’ne sahip çıkan yok

Gelelim keyfi yerinde olan son üç takımımıza. Sezon başında demir attıkları yerden çıkmaya pek niyetleri yok. Hadi Ankaragücü’nü saymıyorum. Saymıyorum derken, kimse yanlış anlamasın. Sahip çıkan yok. Asırlık kulüp ikinci lig yolunda ama Ankaralıların umurlarında değil. Taşın altına elini atmaya kimsenin niyeti yok. Yazık. Hele Samsunspor. Neredeyse yıldızlar topluluğu gibi. Deneyimli oyuncuları da var ama bir türlü ayağa kalkamadılar. Üç hafta daha böyle giderse yerini garantiler. Karabükspor’da ise Bülent Korkmaz çok zor bir dönemde göreve geldi. Çok iyi biliyorum; birçok teknik adam Karabükspor’un durumunu göz önüne alarak görevi kabul etmedi. Cesaretinden ve ideallerinden dolayı Bülent Hoca’yı kutluyorum.

Yazarın Tüm Yazıları