İlk ders 15 Temmuz darbe girişimi

Güncelleme Tarihi:

İlk ders 15 Temmuz darbe girişimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 13:47

İlk ders 15 Temmuz darbe girişimi

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Valisi Günay Özdemir, yeni eğitim-öğretim yılının açılış programı için gittiği Kurtuluş İlköğretim Okulu’nda protokole güneşten korunması için çadır kurulduğunu ve öğrencilerin güneşte beklediğini görünce küçük çocukların gölgeye alınması talimatını verdi. İlköğretim öğrencilerine kitaplarını dağıtan Vali Özdemir, daha sonra geçtiği Atatürk Ortak Okulu’nda öğrencilerle birlikte ilk ders olarak gösterilen ‘15 Temmuz darbe girişimi’ belgeselini izleyip onlara darbe girişimini anlattı.
Edirne Valisi Günay Özdemir, yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle Kurtuluş İlköğretim Okulu’ndaki programa katıldı. Okul girişinde Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan tarafından karşılanan Vali Özdemir, çocuklarla sohbet ettikten sonra protokol üyeleri için çadır kurulduğunu ve öğrencilerin güneşte bekletildiğini görünce tepki gösterdi. Çocukların gölgede bekletilmesi talimatını veren Vali Özdemir, “Evet bakıyorsunuz bizi protokolde gölgeye almışlar, çocuklarımızı da güneşe. İlk gün güneşte bekletmemek için mağdur etmemek için gölgeye aldık” dedi. Öğrencilerin velileri de çocuklarının güneşte bekletilmesine tepki gösterdi.
AYAKKABININ ÜZERİNE BASARAK OYNADI
Programda Edirne Belediyesi Halk Oyunları ekibi de gösteri yaptı. Çocuklarından İlayda Çam, ayağına küçük gelen ayakkabısının üzerine basarak gösterisini sunması dikkat çekti. Küçük kızın annesi, çocuğunun ayakkabısını çıkararak gazetecilere gösterdi ve “Kızımın ayakkabısı gösteriye yetişmedi. Kızım ayağına olmayan ayakkabıyla gösterisini tamamlamak zorunda kaldı. Belediye yetkilileri ayakkabının en kısa zamanda yaptırılacağını söyledi” dedi.
İLK DERSTE DARBE GİRİŞİMİNİ İZLEDİLER
İlköğretim sınıflarını ziyaret ederek çocuklara boyama kitabı dağıtan Vali Özdemir, ilk kez okula gelen öğrencilerle de sohbet etti. Özdemir programın ardından Atatürk Ortaokulu’na geçti. Burada bir sınıfı ziyaret eden Vali Özdemir, Milli Eğitim Bakanlığı’nın internetteki Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi üzerindeki 7 dakikalık ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu şiirle başlayan 15 Temmuz Şehitleri Belgesel Filmi çocuklarla beraber izledi.
VALİDEN DARBECİ TANIMI: YANLIŞ EĞİTİM ALAN HAİNLER
Belgeselin ardından ortaokul öğrencilerine 15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlatan Vali Özdemir, darbecileri ise ‘yanlış eğitim almış hainler’ olarak tanımladı. 15 Temmuz gecesini iyi anlamak ve unutturmamak gerektiğini ifade eden Vali Özdemir, “Biliyorsunuz Türkiye, 15 Temmuz gece büyük bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Aslında Atatürk’ün dediği gibi vicdanı hür, fikri hür nesiller yetiştirmemiz gerekiyordu. Oradaki belki biraz yanlış eğitim alan bir çok kişi maalesef ülkemizde hainliğe kalkıştılar. Bu hainlik sonucunda da vatanı, milletini, bayrağını seven Türk halkı gençliği, biz şuna inanıyoruz. Türk gençliği de vatanına, milletine sahip çıkan bir gençlik. Çünkü sizin dedeleriniz, Çanakkele de, Dumlupınar’da istiklal mücadelesi verdiler. Eğer sizler bugün burada okuyorsanız, aslında bu mücadelelerine borçluyuz. Şehitlerimizin, gazilerimizin çabalarına borçluyuz. Ülkemiz sıkıntıya düştüğünde sizler harekete geçip, bu bayrak, vatan ve millet için sizlerde mücadele edeceksiniz. Bizim genlerimizde, damarlarımızda, vatan, bayrak sevgisi dolaşıyor. Eğitimin ilk gün eğitiminde vatan, bayram, millet, devlet aşkıyla eğitime başlamak için 15 Temmuz’u iyi anlamak, iyi öğrenmek, unutmamak ve unutturmamak gerekir” şeklinde konuştu.
52 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI
Edirne’de, okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında olmak üzere toplam 52 bin 83 öğrenci yeni eğitim yılında ders başı yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!