İlk defa İstanbul'u gördüler

Güncelleme Tarihi:

İlk defa İstanbulu gördüler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 12:44

İlk defa İstanbul'u gördüler

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde yaşayan, İstanbul'u hiç görmemiş olan kadınlar için çocuklarıyla birlikte gezi programı düzenlendi.
Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nden hizmet alan ve bugüne kadar İstanbul'u hiç görmemiş olan kadın ve çocuklar için bir kültür gezisi düzenledi. Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Canan İnanç ve CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'nın eşi Nil Kayalı'nın da katıldığı 3 günlük gezide, kadın ve çocuklar, rehber eşliğinde İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarını görme ve bilgi sahibi olma şansını yakaladı. Akvaryum ziyareti ile de keyifli anlar yaşadı.
Kadın Danışma Merkezi'nin çeşitli hizmetlerinden yararlanan ve yaşları 5 ile 12 arasında değişen 20 çocuk ile 16 kadının katıldığı İstanbul gezisi, Çamlıca Tepesi'nde yapılan kahvaltı ile başladı. Rehber eşliğinde Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı ve Topkapı Sarayı ziyaretleri ile süren gezinin ikinci gününde ise Dolmabahçe Sarayı, Ortaköy ve Miniatürk ziyaretleri vardı. İstanbul gezisinin üçüncü günü ise meşhur Pierre Loti Kahvesi'ne yapılan teleferik yolculuğu ile başladı. Pierre Loti'de Haliç manzarasını seyreden kadın ve çocuklar, daha sonra Fetih 1453 Müzesi'ni ve yüzlerce çeşit deniz canlısının yer aldığı akvaryumu ziyaret etti. İstanbul gezisi, balık ekmek eşliğinde yapılan Boğaz turu ile son buldu. Geziye katılan kadın ve çocuklar, böylesine güzel ve keyifli bir gezi düzenlediği için Kuşadası Belediyesi'ne teşekkür ederek, filmlerde, dizilerde izleyip merak ettikleri İstanbul'u görme ve tanıma şansına sahip oldukları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!