İlk çocuk tiyatro grubundan fantastik çocuk oyunu

Güncelleme Tarihi:

İlk çocuk tiyatro grubundan fantastik çocuk oyunu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 11:22

İlk çocuk tiyatro grubundan fantastik çocuk oyunu

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE'de ilk defa Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından hayata geçirilen 'Fantastik Çocuk Oyunu' 17 Nisan Pazar günü saat 11.00'de Leyla Gencer Sahnesi'nde 'Kalp Korosu' isimli oyunu ile yeniden sahne alacak.
Oyunda rol alanların tamamının çocuklardan oluştuğunu belirten oyun yazarları Semih Bayraktar ve Meriç Bardakçı, "Geçtiğimiz yıl oluşturduğumuz 'Fantastik Çocuk Oyunu', Türkiye'de ilk çocuk tiyatrosudur. Çocukların gelişimine katkı sağlayıp, kendilerini daha rahat ifade etmeleri ve geleceğin sanatçı ve sanatseverlerini kazanmayı hedefleyen Ankara Opera ve Balesi Leyla Gencer Sahnesi'nde yeniden sahne alarak çocuklarla buluşacaklar" dediler.
Oyunu sahneye koyan Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Semih Bayraktar ise yaptığı açıklamada, "Sadece çocukların sahne aldığı 'Kalp Korosu' oyununun konusu, yetenekli bir ressamın yeteneğini yanlış yönde kullanarak hatalar yapması ve arkadaşlarının ressama sunduğu sevgi ve hoşgörüyle hatalarını anlaması üzerine, dünyayı bütün gücüyle güzele boyamasını anlatan bir oyun. Çocuk tiyatrosunun kurulmasındaki amaç; eğitici olmasının yanı sıra çocuk yaştaki insanların tiyatroya ve sanata, geleceğin sanatçı ve sanatseverlerini oluşturmayı hedeflenmektedir" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!