İlk buluşmadan herkes memnun ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

İlk buluşmadan herkes memnun ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 12:32

Almanya’da seçimlerden üç ay sonra yeni bir hükümet kurmak için Hıristiyan Birlik ile Sosyal Demokratlar bir araya geldi. Hıristiyan Birlik, “Sondaja başlayalım” dedi. SPD ise düşünüyor.

Haberin Devamı

ÜÇ partinin liderleri Merkel, Seehofer ve Schulz ilk kez aralarında nabız yoklaması yaptı. Dün akşam 2 saat süren toplantıdan sonra görüşmenin içeriği hakkında bilgi verilmedi. Sadece görüşmenin iyi bir atmosfer içinde geçtiği belirtildi. Ortak açıklamada “Samimi ve güven dolu bir görüşme oldu. Hıristiyan Birlik, çok açık biçimde SPD ile birlikte istikrarlı bir hükümet kurmak için sondaj görüşmelerinden yana” denildi. SPD’nin ise cuma günü yetkili organlarıyla görüşerek kararını vereceği belirtildi.
Üç partinin toplantısına parti liderleri yanında Grup Başkanları da katıldı. SPD kurultayında ‘ucu açık’ görüşmelere yeşil ışık yakmıştı. Şimdi SPD’nin cuma günü alacağı kararı bekleniyor. SPD sondaj görüşmelerine evet kararı alırsa, bu görüşmelerden sonra tekrar parti kurultayını toplayıp asıl koalisyon görüşmeleri için yeniden onay isteyecek. Hıristiyan Birlik ise hızla bir hükümet kurulmasını istiyor.

Haberin Devamı

ESKİ LİDERDEN AĞIR ELEŞTİRİ
SPD eski başkanlarından Oskar Lafontaine, SPD’yi “yönsüz, korkak ve kendine güvensiz” diye eleştirdi.
Lafontaine, ‘Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de şu sıralar SPD’nin yönetmekten çok toplamayla uğraştığını’ söyledi. SPD lideri Schulz ise “Toplama dönemi geçti, şimdi yönetme zamanı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!