İlk buluşmada asla yapmamanız gereken 5 hata

Güncelleme Tarihi:

İlk buluşmada asla yapmamanız gereken 5 hata
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 14:34

İlk buluşma hayatta başınıza gelebilecek en stresli ve bir o kadar heyecanlı durumlardan biridir. Kafanızda milyonlarca soru, midenizde uçuşan kelebekler ve kalbinizin gürültüsü arasında yola çıkar ve zamanın güzel geçmesi için dua ederek yanına varırsınız. Peki karşı tarafa kendinizi iyi anlatabilmek için nelerden kaçınmalısınız.

Haberin Devamı

1- ÇOK ABARTILI YA DA ÖZENSİZ GİYİNMEK

İlk izlenim çok önemlidir. Kişiliğiniz ve beğenileriniz hakkında karşı tarafa ilk mesajları görüntünüz verir. Bu nedenle buluşmaya ne gelinin kız kardeşi gibi ne de yataktan az önce kalkmış gibi gitmemelisiniz. İlki sizi olduğunuzdan daha rüküş ve gösteriş meraklısı, ikincisi ise olduğunuzdan daha pasaklı ve özensiz biri gibi gösterebilir. Bu nedenle çok abartılı olmayan ama şık bir kıyafet tercih edin. İlerleyen zamanlarda size özel abartılı şıklığınızı da, ev halinizi de gösterecek zamanınız olacak merak etmeyin.

İlk buluşmada asla yapmamanız gereken 5 hata

2- ESKİ İLİŞKİLER HAKKINDA FAZLA KONUŞMAK

Bir araya geldiğinizde konu konuyu açarsa çok şanslısınız. Bu çok fazla ortak yönünüz olduğunu gösterir. Ancak kendinizi kaptırıp da geçmiş ilişkilerinizden bahsetmeye başlayıp çok fazla bilgi vermeyin. Gerek yok. Geçmiş ilişkilerinizi karşılıklı olarak çok merak ettiğinizi biliyoruz ama onları konuşmanın sırası da gelecek. İlk buluşmada ilk defa ilk buluşma yaşıyormuşsunuz gibi davranmaya ne dersiniz?

Haberin Devamı

İlk buluşmada asla yapmamanız gereken 5 hata

3- KARŞI TARAFA İZİN VERMEDEN DURMADAN KONUŞMAK

Bazen heyecandan ne yaptığımızın çok farkında olmayız ve çenemiz düşer. Ya da tam tersi dilimiz kurur adeta konuşmayı unuturuz. Ancak emin olun az konuşmak çok konuşmaktan iyidir. Tüm buluşma boyunca kendinizi rahat göstermek için ya da heyecandan durmadan konuşursanız bunu sonradan toparlama şansınız az olur. Ancak az konuşmanın çaresini bulmak daha kolay.

İlk buluşmada asla yapmamanız gereken 5 hata

4- HAKKIMDA NE DÜŞÜNÜR DİYE BAŞKA BİRİ GİBİ DAVRANMAK

Karşımızdaki insandan çok hoşlanıyorsak onun sevdiği biri gibi davranmaya daha meyilli oluruz. Bu nedenle karşı tarafa olduğumuz biri gibi değil de bambaşka bir insanmışız izlenimi verebiliriz. Bu ilk buluşmada başarabileceğiniz bir şeydir. Ancak sonrasında olmadığınız biri gibi davranmaya uzun süre devam edemeyeceğinizden bir yerde mutlaka sorun yaşarsınız. Kendinizi olmadığınız biri gibi göstermeyin, rahat olun.

Haberin Devamı

İlk buluşmada asla yapmamanız gereken 5 hata

5- CİNSİYET ROLLERİNİN DIŞINA ÇIKMAK KONUSUNDA ABARTILI DAVRANMAK

Modern dünyada cinsiyet rollerimiz konusunda kafamızın biraz karışık olduğu kesin. Bu nedenle bir erkek ya da kadın olarak nasıl davranacağımızı bazen bilemiyoruz. Ancak ilk buluşmada kibar olmak adına klişeleşmiş rollerinizi yerine getirin ve toplum normlarının tatlı ve güvenli sularında yüzmeyi tercih edin.

İlk buluşmada asla yapmamanız gereken 5 hata

BÖLGESEL İNCELME | DOKTOR BU NE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!