İlk birleşme ‘cep’te oldu

Güncelleme Tarihi:

İlk birleşme ‘cep’te oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 00:15

Avea, TTNET ve Tivibu markalarını ‘Türk Telekom’ markası çatısı altında toplamak için harekete geçen Türk Telekom Grubu, ilk akıllı telefon modelini kullanıcılara sundu.

Haberin Devamı

Daha önce akıllı telefonlarında Avea markasını kullanan grup ilk kez ‘TT’ markasıyla telefon geliştirdi. Grubun 175. yılına özel geliştirilen ‘TT175’, 899 TL’ye satışa sunuldu.

ENTEGRASYON sürecinden sonra Avea, TTNET ve Tivibu markalarını ‘Türk Telekom’ çatısı altında toplamak için harekete geçen Türk Telekom Grubu’ndan ilk akıllı telefon modeli geldi. Daha önce Avea inTouch serisiyle akıllı telefon modellerini sunan şirketin, yeni akıllı telefon modeli ‘TT175’ oldu. Türk Telekom’un kuruluşunun 175. yılı için özel olarak geliştirilen TT175, parmak izi okuyor ve el hareketiyle selfie çekiyor. 5.5 inçlik ekrana sahip olan modeli satış fiyatı ise 899 TL.

Üç yıl önce, Türk Telekom Grubu’nun mobil markası Avea ile akıllı telefon pazarına girdiklerini hatırlatan Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir, “Operatörler akıllı telefon pazarına girdiklerinde ‘Herkes kendi işini yapsın. Biz bildiğimiz işi yapalım’ demiştim. O tarihlerde inanmıyorduk. Böyle bir şeye ihtiyaç da yoktu. Ancak zaman için mobil internet ve akıllı telefon sahipliğindeki gereklilik bizim bu alana girmeye yöneltti. Bu alana rakiplerimizden birkaç yıl geç girdik, ama arayı hızla kapattık. Bugün müşterilerimizin üçte ikisinde akıllı telefon var. En yakın rakibimiz 15 puan geride. Abonelerimizin 11 milyona yakını akıllı telefon kullanıyor. Önümüzdeki dönemlerde bu rakamlar yüzde 70’lere yüzde 80’lere çıkacak. Önemli bir seviye yakaladık. TT175’in yeni rekorların da kapısını açacağına inanıyoruz” dedi.

PARMAK İZİ TANIYOR

TT175’i geliştirirken müşterilerinin beklentisini ve ihtiyacını analiz ettiklerini ve operatör markalı cihazlarda bir ilk olan parmak izi özelliğini sunduklarını belirten Türk Telekom Grubu Bireysel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk, “Yazılımı ve donanımı ile sınıfındaki en gelişmiş akıllı cihaz. TT175 ile Türk Telekom, TTNET ve Avea faturalarına ek taksitli ödeme seçenekleriyle satışa sunuyoruz” diye konuştu. Türk Telekom Grubu Mobil Bağlantı Direktörü Baran Yurdagül ise şunları söyledi: “TT175, metal tasarım ve 0.5 saniyede kullanıcısını tanıyan yüksek hızlı parmak izi okuyucusuna sahip. ’Kamera+’ uygulaması ile fotoğraf çekimleri ince ayarlarla yapılabiliyor. Ayrıca TT175’te özel tasarlanmış kişiselleştirilebilen arayüz, el yazısıyla akıllı arama, kolay kullanım modu, özellikleri bulunuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!