İlk bayan şampiyon Elçin Ulu

Güncelleme Tarihi:

İlk bayan şampiyon Elçin Ulu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 15:36

2010 Türkiye Amatör Golf Şampiyonası'nda elde ettiği toplam 296 puanla Elçin Ulu şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Türkiye Golf Federasyonu tarafından 17-20 Haziran tarihlerinde Kemer Golf&Country Club'da gerçekleştirilen Türkiye Amatör Golf Şampiyonası'nda 4 gün boyunca Türkiye'nin dört bir yanından 100'e yakın golfçü mücadele etti. 2010 yılının en iyi amatör golfçüsünü belirleyen 4 günlük turnuva sonunda elde ettiği 296 toplam puanla Carya Golf Kulübü'nden Elçin Ulu şampiyonluk kupasını kaldıran ilk bayan golfçü ünvanını aldı .

Şampiyonanın Bayanlar B Kategorisi birincisi Carya Golf Kulübü'nden 291 net puanla Şükriye Yıldız, ikincisi yine Carya Golf Kulübü'nden Merve Kaplan, üçüncü ise National Golf Kulübü'nden 295 net puan ile Nergis Kök oldular. Bayanlar A kategorisinde ise 280 net puan ile Carya Golf Kulübü'nden Elçin Ulu, ikinciliği ise Klassis Golf Kulübü'nden 290 net ile Damla Bilgiç, üçüncülüğü ise Almanya'dan katılan Yasemin Sarı net 292 puanla aldılar.

Haberin Devamı

Şampiyonanın Erkekler A ve B kategorileri de büyük çekişmeye sahne oldu. Turnuvanın Erkekler A Kategorisinde birinciliği National Golf Kulübü'nden Ramazan Kök 276 net puanla, ikinciliği 277 net puanla Kemer Golf & Country Club 'dan Serkan Akarsu, üçüncülüğü ise Kemer Golf Kulübü'nden Cihan Ceylan aldı.Erkekler B Kategorisi'nde ise ilk sırada Carya Golf Kulübü'nden Yusuf Doğan 275 net ile yer alırken, Kmer Golf Kulübü'nden Rıdvan Yağlı 279 netle ikinci, National Golf Kulübü'nden Mutlu Güner ise 280 netle üçüncü oldular .

Kategori Gross birincileri 296 puanla Carya Golf Kulübü'nden Elçin Ulu, erkeklerde ise Kemer Golf Kulübü'nden Serkan Akarsu oldu.

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada turnuvada mücadele eden tüm sporculara, organizasyon sorumlularına memnuniyetini belirtti. Uzun süren golf ligi mücadelesinin 20 Haziran'da sona erdiğini ve milli takım aday kadrosunun oluşturulması için önem taşıyan "golf ligi"nin uygulamalar açısından tüm spor dallarında olduğu gibi etik kurallar dahilinde yapılacağını ve golf sporunda bu konunun önemini ve kuralların asla dışına çıkılmayacağını, Federasyonun buna müsaade etmeyeceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Ayrıca Türk golfünde ilk defa bir bayan golfçünün, erkek golfçüleri arkasında bırakıp şampiyonluğu elde etmesinden dolayı önümüzdeki yıllarda yapılacak olan turnuva kuralları düzenlemelerinde bu konunun tekrar değerlendirileceğine değindi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!